Wokstekt kylling med sterk sur-søt saus
Kylling i sur-søt saus er en ok rett å by familie og venner på.
Ingredienser:
2 kyllingbryst, skjært i strimler
olje
1 løk, skjært i strimler
1 paprika, skjært i strimler
2 gulrøtter, skjært i biter
10-12 rosenkål, eller andre grønne grønnsaker
2 tørre chili, skjært i småbiter
Til saus:
½ dl soyasaus
1 ss maizenna
1 ss tomatpure
4 ss sukker
4-5 ss riseddik
Til marinaden trenger du:
1 ss red curry paste
2-4 ss soyasaus
Fremgangsmåte:
Rør curry paste ut i soyasaus og bland kyllingstrimlene inn. La det marinere i 30-60 minutter.
Varm opp oljen i en wok og tilsett den marinerte kyllingen. La det steke til kyllingen skifter farge. Ta det ut og sett til side. Varm opp olje og tilsett løk som stekes et par minutter. Deretter tilsetter du finhakket hvitløk og evt chili (hvis du vil ha det enda sterkere). Tilsett så gulrøtter, rosenkål, og til slutt paprika – og la det steke til grønnsakene er crispy. Ha deretter i kyllingen og bland godt.
Den sursøte sausen lager du ved å blande eddik, sukker, tomatpure og soyasaus. Kok dette forsiktig opp, tilsett deretter maizenna rørt ut i vann og kok igjen forsiktig opp slik at sausen tykner. Tilsett sausen over kyllingen og bland godt.
Stikkord:
chili, curry paste, gulrøtter, kylling, kyllingbryst, løk, maizenna, olje, Paprika, riseddik, rosenkål, soyasaus, sukker, tomatpuré
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar