Vårruller a la Evensen

«Vårruller lager jeg når jeg skal ha noen timer for meg selv i fred og ro» sier Evensen. Uansett, hans hjemmelagde vårruller smaker himmelsk!

Noen greie ingredienser:

350 g magert svinekjøtt eller kylling
2-4 cm ingefær
50 g bambus-skudd
2 stk vårløk
10 stk sopp
3 ss olje
2 ss soyasaus
1 ts salt
100 g bønnespirer
1 ss maisenna + 2 ss vann
1 egg

Slik lager du fyllet:

Skjær opp kjøttet i tynne strimler. Finhakk ingefær, bambusskudd og sopp. Vårløken deler du i fine, avlange remser med en lengde på ca 2 cm.
Varm opp oljen og stek ingefær, sopp, kjøtt og salt i et par minutt. Tilsett de andre ingrediensene bortsett fra maisennamelet. Stek alt i et par minutt. Deretter røres maisennamel ut i vann og tilsettes i en fin stråle mens du rører i blandingen.
La fyllet bli avkjølt.

Risflak/filoflak – noen pakker

Brett ut filoflaket og legg på ca 2-3 ss fyll. Legg fyllet i nedre kant av flaket. Brett nedre del over fyllingen. Rull det over én gang. Deretter bretter du inn et legg fra hver side og ruller det hele sammen. «Lim» sammen enden ved å stryke på litt sammenvispet egg. La vårrullene ligge med bretten ned slik at de fester seg godt før du steker dem.

Stek i panne eller i frityr. I frityrgryten tar det ca 4-5 minutter, eller til de er passe gyldne. Pass på at du ikke har i for mange vårruller på en gang, da tar det plutselig mye lengre tid.

De kan med fordel stekes og spises straks, men de lar seg fryse og da bruker jeg å varme dem i stekeovnen. Bruker du sterk varme på ovnen, beholder de sprøheten.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar