Svineribbe

Svineribbe er julemat og førjulsmat. Har du godt kjøtt og denne oppskriften, blir ribben saftig og svoren sprø. Superkokken lar seg gjerne inspirere av Chef Hellstrøms måte å tilberede julens klassiker på. Det aller viktigste dog, er kvaliteten på kjøttet. Unngå å kjøpe industrigris – kjøp heller en glad gris!
Ingredienser:

Svineribbe
En løk, hakket
2 gulrøtter, i terninger
En selleristang, i biter
Timian
6-7 hvitløkfedd
Vann
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Skjær svoren opp i ruter. Gni ribben inn med salt og pepper og la den ligge intil 2 dager før du skal steke den.

Hell ca 1liter vann i pannen. Legg i grønnsakene og legg svineribben inn med svorsiden ned i forvarmet ovn. Stek ribben med varmluft på 180 grader i en time.

Deretter snur du ribben og steker den med svoren opp en time.

De siste halvtimen skrur du opp varmen til 230 grader. Øs jevnlig sjy over ribben, hvert 5. -10. minutt. Svoren skal bli gylden og sprø.

Er ikke svoren sprø kan du sette på grillen helt mot slutten.

Sjyen siles av og jevnes lett med med litt mel og smør. La det få et lite oppkok før du tilsetter noen terninger med kaldt smør.

Hos Superkokken serveres ribbe med medisterkaker, stekte svisker og epler, samt erterstuing.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar