Sursild

Å lage sitt eget pålegg er både lett og smaker utrolig godt i forhold til mye annet man får kjøpt i butikken. Sursild er en av de sakene som jeg foretrekker å lage selv heller enn å kjøpe.

Ingredienser:

2-3 spekesild
1 rødløk
1 liten gulrot

Lake:

2 dl vann
1,5 dl 7% edikk eller 1 dl 12%
1 dl sukker
1 laurbærblad
ca 15-20 hele pepperkorn
1 ts tørket timian

Fremgangsmåte:

Vann ut silden i ca 12-15 timer. Lag lake, la det få et godt oppkok og deretter får det stå og bli kjølig. Behold pepperkorn, timian og laurbærblad i lake.

Når silden er ferdig utvannet deles de i ca 1,5 cm tykke biter. Løken skjæres i fine ringer og gulroten hakkes i bittesmå terninger.

Legg løk og sild lagvis i pene glass og strø over gulrot, pepperkorn og timian. Laurbærbladet setter du langs veggen på glasset slik at det ser flott ut. Hell over den avkjølte laken. Sett på lokk og la det få stå et par dager i kjøleskapet før du smaker. Ekstra godt smaker silden om du serverer den med godt brød og en liten nubbe til.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar