Sursild med havtorn

Sunne saker som smaker både med og uten snaps. Denne silden smaker godt som pålegg til grovt brød eller som en liten snack servert med varme, nykokte poteter til.

Ingredienser:
3-4 sildefileter
1 rødløk
2 ss havtorn
10-15 svart helpepper
6-7 stk einebær
litt tørket eller fersk rosmarin
1 stk laurbærblad
2 dl vann
1,25 dl sukker
1 dl eddik

Fremgangsmåte:
Vann ut silden til den er passe salt, ca 8-10 timer. Kok opp lake av vann, eddik, sukker og krydder og la det bli kaldt før du tilsetter sild og havtorn. Legg småbiter av sild og løk lagvis i et glass. Hell kald lake over. Laurbærblad putter du i glasset, det samme gjør du med det andre krydderet.
Glasset bør stå et døgn eller to før du serverer. Smaker like godt med eller uten snaps til.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

1 Marit Grimstad { 20.01.13, Kl: 14:36 }

Havtorn er det ikke noe som heter på norsk. mener du dansk havtorn så heter dette tinnved på norsk, eller mener du norsk hagtorn. på bildet ditt ser det ut som du har brukt tinnved

Legg til en kommentar