Sursild med havtorn
Sunne saker som smaker både med og uten snaps. Denne silden smaker godt som pålegg til grovt brød eller som en liten snack servert med varme, nykokte poteter til.
Ingredienser:
3-4 sildefileter
1 rødløk
2 ss havtorn
10-15 svart helpepper
6-7 stk einebær
litt tørket eller fersk rosmarin
1 stk laurbærblad
2 dl vann
1,25 dl sukker
1 dl eddik
Fremgangsmåte:
Vann ut silden til den er passe salt, ca 8-10 timer. Kok opp lake av vann, eddik, sukker og krydder og la det bli kaldt før du tilsetter sild og havtorn. Legg småbiter av sild og løk lagvis i et glass. Hell kald lake over. Laurbærblad putter du i glasset, det samme gjør du med det andre krydderet.
Glasset bør stå et døgn eller to før du serverer. Smaker like godt med eller uten snaps til.
Stikkord:
eddik, einebær, havtorn, jul, laurbærblad, Pepper, rosmarin, rødløk, sildefilet, sukker, Vann
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar