Surdeigsbrød med meskekorn
Sprøtt og saftig!
Her bruker jeg om igjen noen av godsakene fra ølbryggingen. Som kjent gir korn fra bygg godt i øl. Kornet som du har brukt i mesking kastes ikke – bruk det til brødbaking og annen matlaging. Det gir utrolig god aroma og saftig brød.
Ingredienser:
200 g surdeig
200 g hvetemel – gjerne Manitoba
200 g vann
Ca 550 g mel
2-3 dl helkorn fra bygg eller annet meskekorn
3 dl vann
15-20 g salt – helst uraffinert
Fremgangsmåte:
Elt sammen like deler av surdeig, hvetemel og vann. La blandingen stå lunt til den begynner å gjære – det tar ca 2 timer. Tilsett korn og la det få stå og godgjøre seg et kvarters tid. Tilsett resten av ingrediensene.
Jeg elter ca 8-10 minutter før deigen settes til heving et par timer. Slå ned deigen, la den få hvile 15-20 minutter før du bretter den sammen til et par fine brød. Brødene skal heve lunt en time før de settes i ovnen.
Snitt brødene på toppen like før du setter dem i ovnen og la de få steke på ca 220 grader i 45-60 minutter. Avkjøles på rist.
Nytes i langsomme munnfuller!
Stikkord:
helkorn, hvetemel, Manitoba, mel, meskekorn, salt, surdeig, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar