Superkokkens Løvbiffgryte
Gryter gir varme i kroppen og lykke i toppen!
Er det mange rundt bordet, kan oppskriften dobles. Blir det mat til overs, kan Superkokken forsikre deg om at gryten blir like god – om ikke bedre, når den varmes opp for andre gang. Hjemme hos oss er det ofte gryter på kok søndag slik at vi har mandagens middag klar på 1-2-3.
Til 4 porsjoner:
500 gr løvbiff
4 ss olje
2 løker
7-10 sølvløker
2 dl tykk yoghurt naturell
1 ss mel
2 dl vann
2 ts sennep
1 stk laurbærblad
1 buljongterning
På denne måte lager Superkokken gryten:
Først skjærer han opp kjøttet i cirka 1 cm brede / 3 cm lange strimler. Deretter finhakkes løken. Så varmer han opp oljen og bruner kjøttet. Når kjøttstrimlene har fått en fin stekeskorpe, legger du dem over i en gryte.
Stek løken gylden i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Når den er ferdig stekt, legger du den over i gryten sammen med kjøttet. Da tar Superkokken og strør på mel, han rører om og steker i et par minutter. Deretter heller han over 2 dl vann, koker opp mens han rører i gryten.Tilsett sennep, laurbærblad, buljongterning og sylteløk.
Dette skal koke på lav varme i 20 minutter. Er kjøttet ikke mørt, kan du koke det litt lengre.
Like før det er klart til servering rører du inn yoghurt, smaker til med salt og pepper. Etter at yoghurten er tilsatt, må ikke gryten koke – bare varmes!
Supergodt!
Stikkord:
buljong, laurbærblad, løk, løvbiff, mel, olje, sennep, sølvløk, Vann, yoghurt
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar