Tempurastekt torsk
Litt fancy navn kanskje – men dette er rett og slett innbakt frityrstekt fisk og grønnsaker.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 14 September 2011 Ingen Kommentarer
Paolo’s kake med skogsbær
Paolo, vår bakermester fra Morbio Superiore, Ticino, lager denne kaken nå når det bugner av bær og frukt. Når gjestene får satt tennene i denne – da er du skogsbærkakens konge, …. eller dronning.
Onsdag, 7 September 2011 4 Kommentarer
Pizza med ansjos og kapers
Smak av Napoli – en av Superkokkens favoritter når det gjelder Pizza. Gjort på fersk mozzarella, gode kapers og skikkelige ansjos – kan fredagstacos’en gå hjem og legge seg!
Tirsdag, 30 August 2011 2 Kommentarer
Focaccia
Focaccia er smaken av lange middager, fersk brød til lunsjen og en litt anderledes matpakke dagen etterpå – hvis det er rester igjen da! Jeg liker å lage focaccia av speltmel fordi jeg syns det gir litt mer smak i forhold til vanlig hvetemel. I tillegg gir speltmelet mer luft i focaccia’en og minner meg om slik jeg får den i Italia.
Onsdag, 17 August 2011 Ingen Kommentarer
Indiske kjøttboller i curry
Meatball Curry er verdt både tiden og arbeidet. Servert med raita, ris og papad blir det som om man var på indisk restaurant. Sausen er slik Pat Chapman – grunnleggeren av The Curry Club – lager sine ‘restaurant curries’.
Lørdag, 23 Juli 2011 1 Kommentar
Tørkede tomater i olje
Tørkede tomater som du selv legger ned i olje kan anbefales. Hører selvsagt hjemme som forrett (antipasto), og som småspise til velkomstdrinken. Det er jo også en fantastisk oppmerksomhet å ta med seg når man er innbudt til middag.
Onsdag, 13 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Calzone
Som en vanlig pizza – kanskje enda mer anvendelig – til kveldkos, enkel å ta med på tur i skogen, på picnic, i baklomma på sykkelskjorta, som bilmat, til buffet ….og så er det spennende for gjestene; hva er inni….
Tirsdag, 5 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Loff – helt enkelt
Loff er mel og gjær, salt og vann. Altså fire enkle ingredienser og likevel smaker den forskjellig fra gang til gang. Som gammel baker glemmer ikke Superkokken en av de viktigste ingrediensene i brødbaking – tid.
Torsdag, 16 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Brød – passelig grovt
Brød kan lages grovt, fint og passelig grovt. I dette brødet brukte Superkokken litt av det melet som sto i skapet og lagde et knallgodt brød. Hjembakt brød gjør dagens matpakke ekstra god og særdeles god om du har legger på det pålegget som du liker best. Brød er ypperlig også som tilbehør til en helt vanlig salat.
Mandag, 6 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Ostepai
Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker. Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.
Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.
Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk
Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.
Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.
Torsdag, 2 Juni 2011 Ingen Kommentarer