Marsipankake


Hjemme hos oss betyr marsipankake noe spesielt å feire – og feire skal man jo ikke være engstelig for! Lager du først en sukkerbrødbunn, kan du like godt fylle på med litt ekstra fløte og et lite lokk med marsipan – og vips så har du en drømmekake.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 19 Januar 2012   8 Kommentarer

Sursild


Å lage sitt eget pålegg er både lett og smaker utrolig godt i forhold til mye annet man får kjøpt i butikken. Sursild er en av de sakene som jeg foretrekker å lage selv heller enn å kjøpe.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 18 Januar 2012   Ingen Kommentarer

Kålruletter


Kålrulettene ble gjenstand for diskusjon – blir de best om de kokes først, eller er det bare å steke dem direkte i ovnen. Forskjellen strides de ulærde om fortsatt. Her er oppskriften på kålruletter som er stekt i ovn.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 16 Januar 2012   Ingen Kommentarer

Landbrød


Dette er dagens brød. Deigen inneholder ikke fett, men havregryn gjør det saftig – samtidig som skorpen blir sprø og seig. Jeg baker dette brødet når vi skal ha et ekstra godt brød til suppen, salaten eller til en stor lunsj – ettersom det smaker best den dagen det er bakt. Brødet kan smaksettes med urter eller valnøtter.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 2 Januar 2012   Ingen Kommentarer

Merete-kake


Dette er Merete-kaken, ikke like høy og mørk som den Merete lager, men smaken den er der!
[LES VIDERE… →]

Søndag, 1 Januar 2012   1 Kommentar

Nyttårspølser og linser



Cotechino-pølser og linser – nyttårsmat i Italia og Ticino i Sveits. Denne retten skal etter sigende bringe lykke i det nye året – da linsene symboliserer penger (!)
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 29 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Karamellpudding (Pouding au caramel)


Klassisk norsk karamellpudding – laget etter Schønberg Erken. Karamellpudding smaker like godt etter ribbe som lutefisk, og er en fast juletradisjon hos Superkokken.
[LES VIDERE… →]

Søndag, 25 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Hjemmelaget sennep


Smaksett din egen sennep. Enklere enn du tror. Utsøkt til f.eks. kjøttpålegg, sylte og rull på grovt rugbrød. Ypperlig å gi bort som gave.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 23 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Pepperkakebrød


Pepperkakebrød og blåmuggoster er et deilig alternativ som avslutning på et godt måltid. Det fine er at det passer selvsagt like godt å servere pepperkakebrød til de som foretrekker ost, som til de som foretrekker det søte. La det være sagt med det samme – chèvre smaker også deilig! Har du chèvre kan du med fordel servere pepperkakebrødet varmt med smeltet ost på toppen, med litt valnøtt som pynt og for å ballansere smaken.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 19 Desember 2011   6 Kommentarer

Sylterull


Urnorske juletradisjoner som er verd å ta vare på. Ingen Superkokk-jul uten hjemmelaget sylterull. Sylterull (til høyre på bildet) er lett å lage og smaker vidunderlig som pålegg på grovt brød med sennep og rødbeter. Virkelig noe å ha på frokost- og lunchbordet til jul.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 14 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Side 4 av 7« Første...23456...Siste »