Crostini med Camembert, Valnøtter og Akasiehonning


Crostini med camembert, valnøtter og akasiehonning

Denne retten lages enkelt og smaker helt fantastisk. Kombinasjonen mellom Camembert, valnøtter og akasiehonning, må prøves!
[LES VIDERE… →]

Fredag, 14 Mars 2014   Ingen Kommentarer

Destilleri-besøk i Ticino, Sveits


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

I Mendrisio i italiensktalende Ticino – noen km fra den italienske grensen – fikk Superkokken innføring i sveitsiske destilleritradisjoner og selv smake hvorfor sveitsisk grappa er å foretrekke fremfor den italienske. Hvorfor? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora, og Truls Andersen forklarer.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 28 Februar 2014   Ingen Kommentarer

Syskonen Källssons julekaker


Syskonen Källssons julekaker er en svensk kakeoppskrift som passer nå rundt jul.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 6 Desember 2012   1 Kommentar

Daddel- og valnøttkake


Denne kaken ganske søt og ganske mektig – og nokså deilig på kalde dager. Restene fra julens godsaker – som dadler og valnøtter, går rett og slett i kakedeigen.
[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 24 Januar 2012   Ingen Kommentarer

Julebrød med sultaner og valnøtter


I tillegg til sultaner og valnøtter er brødet krydret med kardemomme og ingefær. Deilig smak som gir fint underlag til alle slags pålegg – om du da ikke bare spiser det med et godt smør på toppen.

[LES VIDERE… →]

Fredag, 9 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Julebrød med masse godt i


Julebrød kan krydres og tilsettes alt hva hjertet begjærer. Fritt fra Tara Smak har jeg laget min fornorskede variant av Julekake fra Argentina. Her er Superkokkens begjær hva angår julebrød;

[LES VIDERE… →]

Fredag, 2 Desember 2011   2 Kommentarer

Yoghurt med honning


Dessert eller frokost? Like godt uansett!

[LES VIDERE… →]

Fredag, 1 Juli 2011   4 Kommentarer

Melon og honning


Dessert har ikke gått av moten. Vi fortjener en god dessert rett som det er. Her får du oppskriften på en frisk og søt og sunn dessert – som heller ikke tar for lang tid å lage. Den er også fin for å få avsetning av ripsbærene. Serverer du den med is, så får du bonuspoeng fra de minste.

1 honningmelon
1 dl honning
2 ss finhakket sitronskall
75 g valnøtter
Ca 150 g rips

Vaniljeis

Melonen deles i fire tykke skiver og frøene fjernes.
Gi honningen, sitronskall og de grovt hakkede valnøttene en forsiktig oppvarming.

Superkokkens servering er slik:
Stor og fin tallerken med melon – i midten av melonen fyller du opp med iskrem og rips. Hell over den varme honningsausen og server straks.

Husk – barn under 2 år skal ikke serveres honning!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 11