Kanelboller
Duften av nybakte boller med kanel er deilig. Sett døra på gløtt, lag en porsjon kanelboller og imponer familie og naboer med hjemmebakst når de minst venter det.
Oppskrift til 40-45 boller :
50 gr gjær
175 g smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 dl sirup eller sukker
1 egg
ca 15 dl hvetemel
Smelt smør og tilsett melk – la det bli lunkent. Smuldre gjæren i en bolle, hell over melk- og smørblandingen. Tilsett salt, sirup/sukker og egg. Elt inn mel. Når deigen er smidig og slipper bollen, dekker du til bollen og setter den til heving i ca 1/2 time.
Når deigen er feridg hevet deler du den i to og kjevler ut hver del. Lag et rektangel på ca 60 x 20 cm. Dekk leiven med smør og dryss over sukker og kanel. Rull leivene sammen og skjær dem i ca 3 cm store deler. Putt hver bit i en muffinsform med snittflaten opp. La bitene etterheve i ca 1/2 time.
Om du ønsker en glattere overflate, pensler du bollene med et sammenvispet egg. På toppen kan du pynte med litt perlesukker eller mandelflak.
Stekes på varmluft i 200-225 grader, midt i ovnen. Etter 7-8 minutter skal bollene være ferdige. La dem få avkjøle på en luftig rist.
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Sennepsdressing
Det skal så lite som et par ekstra minutter og noen få ingredienser for å gjøre en standard salat til en ekstra god salat. Velger du å ikke lage dressing, så husk at en god olivenolje alene er en super smaksforsterker til enhver salat.
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Sennepsdressing nr. 2
For å heve salaten fra ok til veldig god – bruk dressing. Det er så lite som skal til for å få en god dressing, og jeg tenker at det er mye sannhet i «det enkle er ofte det beste».
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Sur søt dressing
Superkokken tar seg nesten alltid tid til å lage en dressing. Det er så enkelt å mikse en spennende dressing. Her får du oppskrift på Superkokkens dressing av det sur-søte slaget.
Til 4 porsjoners salat bruker du:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker
Alt blandes godt før det helles over salaten.
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Superkokkens Chillisalat
Superkokken syns chilli er undervurdert. Chilli varmer og er en skikkelig smaksforsterker. Prøv denne spennende salaten hvor dressingen består av sweet chilli saus og yoghurt – nydelig alene eller som tilbehør.
Til 4 porsjoner:
Salat:
1 agurk
3 tomater
½-1 løk
1 lite salathode
1 liten persillekvast eller 1 ss oregano
150 gr gul ost eller 150 gr fetaost
Dressing:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker
Yoghurt, chillisaus og sukker blandes. Skrell agurken, skjær den i terninger. Tomater kuttes i terninger og løken finhakkes. Osten deles i små terninger. Grønnsakene blandes forsiktig med dressingen.
Salaten kan nytes alene eller sammen med en kjøttrett.
Enjoy!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
En voksen rødkålsalat
Rødkålsalat – til forrett eller kveldskos
Rødkål er digg. Den er frisk i fargen og frisk i smaken. Rødkål sammen med blåmuggost er spennende. For meg går tankene til Danmark og Italia, men tro meg – denne salaten smaker godt her i landet også.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Potetsalat med oljedressing
Potet kan lages på så mange måter. Er du lei av kokte poteter (med persille), prøv denne! Dressingen gir potetene en ny smak med sin syrlighet og friskhet. Og forresten; du kan like godt servere dem kalde som varme.
Alt du trenger er:
25 små nypoteter eller halvparten så mange om potetene er store
200 gr bønner
15 soltørkede tomater
Poteter og bønner kokes og deles i passe store biter. Bland disse sammen med soltørkede tomater (som også er delt i mindre biter). Hell over dressingen.
Dressing:
2 dl olivenolje blandes med
½ dl edikk – Balsamiko- eller rødvinseddik og
½ ts dijonsennep og
½ ts sukker og ½ peper
Smaker fortreffelig til grillmat, både kjøtt og fisk! Smakelig måltid.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Gulrøtter med timian
Gulrøtter er en av ingrediensene Superkokken alltid har i huset! Gulrøtter er sødt på smak og gir en fin fargekombinasjon som tilbehør til hovedretter. Gulrøtter laget på denne måten er raskt gjort. Dessuten gir det en forandring til den nokså vanlige måte å servere kokte gulrøtter på.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
”Sunn” appelsindrink
En av vinterens aller beste frukter er appelsiner. I den sesongen er de ekstra store, søte, saftige og sunne C-vitaminbomber.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Superkokkens sitronkake med karve
Denne kaken digger Superkokken og vennene hennes. Kaken smaker like godt varm eller kald, med eller uten krem. Deilig med et glass dessertvin eller søt musserende vin, til kaffe og te. Den kan spises alene eller sammen med gode venner. Alle muligheters kake, med andre ord.
150 gr usaltet smør
200 gr sukker
2 egg
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl helmelk
3 ss finhakket sitronskall
2 ss karvefrø
Sukker og smør røres hvitt. Rør inn eggeplommene – en om gangen. Hvetemel, bakepulver, sitronskall og karvefrø blandes og røres inn vekselsvis med melken. Litt om gangen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i røren med nennsom hånd. Røren helles over i en avlang brødform som er kledd med bakepapir.
Stekes i ovn på 180 grader i ca 1 time og 15 minutter. Test med bakepinne – hvis ikke røren sitter fast på pinnen, ja da er kaken ferdig.
La kaken få avkjøle i formen 5-10 minutter før du tar den ut av formen og lar den få avkjøle seg på rist.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer