Kalve-schnitzel m/Sitronsaus
‘Scaloppine al limone’ er en klassiker i Italia – både hjemme og på restauranter. En frisk og annerledes måte å servere kalv på – en sikker vinner! [LES VIDERE… →]
Fredag, 3 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Italienske kjeks – Biscotti
Biscotti er nydelige italienske kjeks som Superkokken og alle andre lager så lett og raskt. Her gir vi deg en oppskrift med mandler og pistasjenøtter. På bildet ser du at vi har puttet inn rosiner også. Det var fordi vi hadde så lite pistasjenøtter – men det stoppet ikke Superkokken fra å gå igang med sin spesialversjon av Biscotti.
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 2 Juni 2011 1 Kommentar
Leif Mannerströms reker
Svenske Mannerström er en guru når det gjelder fisk og skalldyr!
Superkokken går aldri forbi hans resturanter. Likevel, her kommer en av hans retter som kan lages enkelt og vellykket hjemme.
1 kg reker/scampi – kokt eller rå
4 ss olivenolje
2 hele hvitløk, som utgjør ca 15-20 hvitløksbåter
1 chili
en bunt bladpersille
salt og pepper
Gjør såher:
Gi hvitløk og chili (uten frø) en kort steking i varm olje. Tilsett reker/scampi. Disse stekes kort og raskt. Det er enklere med rå skalldyr for da forteller rekene selv når de er ferdige – de blir rød istedet for grå.
Ha på salt, pepper og finhakket bladpersille.
Serveres med en gang. Husk sitron og godt brød.
Torsdag, 2 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Ostepai
Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker. Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.
Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.
Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk
Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.
Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.
Torsdag, 2 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Potetmos
Alle barn og voksnes favoritt. Hva er det man ikke kan spise potetmos til? Eller potatíssmos som svenskene sier.
Tirsdag, 31 Mai 2011 2 Kommentarer
Kalve-schnitzel m/Tomatsaus
Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!
Tirsdag, 31 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Spaghetti med olje og hvitløk
Mandag, 30 Mai 2011 6 Kommentarer
Lammelår med mandelsaus
Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Fint rugbrød
Her får du oppskrift på et godt brød, godt til salt pålegg såvel som til søtt pålegg. Hjembakt brød er realt fordi du vet hva det inneholder. Det er mettende og det smaker godt hver dag. Oppskriften gir to brød, og du kan godt putte det ene i fryseren om du vil spare det til senere. Forresten; bakedag er fint å kombinere med typiske hjemmekvelder.
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Fiskefilet med squash
Fisk er god hverdagsmat fordi det er så raskt å lage og det er lett mat å spise. Superkokken påstår at fisk er bra for kroppen og toppen. Mulig det, men så lenge det smaker fortreffelig, er jeg fornøyd. I denne oppskriften kan du variere fiskeslag alt etter hva du liker best. Kunne du tenke deg å prøve ovnsstekt uerfilet?
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer