Gretes tørrfisk i form fra Ancona – Stoccafisso all’Anconetana
Søndag, 31 Mai 2015 Ingen Kommentarer
Mer-Hvetemel-Enn-Grovmel-Brød
Dette er et brød du kan lage når du har mer hvetemel enn grovmel i skapet. Den lange hevetiden og den lille eltingen gjør det til et litt anderledes brød.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 24 Oktober 2012 Ingen Kommentarer
Aioli
Aioli er en klassiker som man får servert i hele middelhavsområdet, og som nå også er utbredt i Norge.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 20 August 2012 Ingen Kommentarer
Blåskjellsuppe
Her er forslag til den gode fredagsmiddagen når kvoten for Taco er oppfylt! Det er så enkelt, og så smakfullt – både for store og små.
Fredag, 25 Mai 2012 Ingen Kommentarer
Lammesadel og koteletter i øl
Lørdag, 12 November 2011 1 Kommentar
Kalvestek i rødvin
Langtidsstekt og mør kalvestek i rødvin med Rösti-poteter – uslåelig kombinasjon. PS: Det er greit å starte dagen før.
Fredag, 30 September 2011 Ingen Kommentarer
Superkokkens eggende lunch
En enkel varm lunch-tallerken med friske, sprø grønnsaker som f.eks. kan tas med på jobben og inntas kald.
Søndag, 18 September 2011 Ingen Kommentarer
Lammelår med mandelsaus
Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Laks i ovn med fennikel
Fennikel og laks er en perfekt kombinasjon!
Laks i ovn er raskt å lage, godt å spise. Du får tipset med det samme: fjern ben fra laksefileten på forhånd! Jeg vet – det skal ikke være ben i filet, men sjekk for sikkerhets skyld. Stryk fingrene over laksefileten i forskjellige retninger og lokalisér eventuelle småbein, og napp dem ut, alle som en.
For 4 – 5 porsjoner:
En laksefilet med skinn
3 fennikler
Raps- eller olivenolje
Salt og pepper
Trim roten av fenniklene og ta bort det som er brunt og svart. Plukk av kvastene og legg til side. Skjær bort det som er misfarget og trevlete på toppskuddene. Sett roten ned på skjærfjølen og skjær fennikelen på langs nedover i ca 5mm tykke skiver.
Sett ovnen på 175 grader.
Olje dryppes over fileten og fordeles jevnt over. Hakk opp fennikelkvastene og fordel over laksefiletene. Strø på salt og pepper. Smør en ovnskuff eller stor ildfast form med olje, legg i laksefiletene med skinnsiden ned. Legg fennikelskivene i formen der det er plass. Blir det trangbodd nede i formen kan resten av fennikelskivene stekes i panne med olje. Stek lakseformen i ca 30 minutter.
Dette er utrolig smaksrikt, lett og sunt, og nå har du altså funnet partneren til fennikelen.
Superkokkens kommentarer til småbein i fisk: Det enkleste er å bruke en tang. Lokalisér beinet, sett tangen ned, kjenn at du får tak i det – og trekk det ut. Redskapet, som også kalles ”laksetang” – kjøpte jeg hos Clas Ohlson for en billig penge….
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer