Italienske kjøttboller


Italienske kjøttboller serveres i tomatsaus med stekte grønnsaker til, eller som her – med pasta.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 12 Juli 2011   2 Kommentarer

Tagliatelle al pesto


Å heller bruke tagliatelle istedet for spagetti gjør pastaretten plutselig mer spennende! Her gir Superkokken deg en oppskrift på en enkel, og svært velsmakende pasta. Grønne grønnsaker er godt og gir masse energi, hele året rundt.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 24 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Pinnekjøtt med stappe


Pinnekjøtt er rustikk og ekte mat.

Noen spiser pinnekjøtt kun en gang i året, og nyter det. Andre spiser pinnekjøtt så ofte de kan i den korte høst- og vintersesongen. Også har vi sikkert en venn eller et familiemedlem som vi har den samme diskusjonen med år etter år, røkt eller urøkt …..

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Superkokkens Chillisalat


Superkokken syns chilli er undervurdert. Chilli varmer og er en skikkelig smaksforsterker. Prøv denne spennende salaten hvor dressingen består av sweet chilli saus og yoghurt – nydelig alene eller som tilbehør.

Til 4 porsjoner:

Salat:
1 agurk
3 tomater
½-1 løk
1 lite salathode
1 liten persillekvast eller 1 ss oregano
150 gr gul ost eller 150 gr fetaost

Dressing:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker

Yoghurt, chillisaus og sukker blandes. Skrell agurken, skjær den i terninger. Tomater kuttes i terninger og løken finhakkes. Osten deles i små terninger. Grønnsakene blandes forsiktig med dressingen.

Salaten kan nytes alene eller sammen med en kjøttrett.

Enjoy!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

SuperSei og rotmos i form


For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.

Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør

Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.

Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.

Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 2 av 212