Pasta all’ Amatriciana – pasta m/tomat, bacon og chili


Pasta all’Amatriciana er så god at man ikke kan tro den bare tar 20 minutter å lage. Smaksrik og kraftfull, sommer som vinter, alene eller som intro til noe mer…..
Italienerne bruker pancetta – tilsvarende sideflesk hos oss… men bacon går også bra. [LES VIDERE… →]

Lørdag, 4 Juni 2011   1 Kommentar

Ostepai


Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker.  Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.

Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk

Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.

Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Lammelår med mandelsaus


Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Bondeomelett


Heter det Bondeomelett fordi bonden alltid hadde de viktigste ingrediensene til denne retten; poteter og egg? For Superkokken er Bondeomelett redningen når han har potetrester, egg,  litt løk, noen skinkerester – og liten tid til å lage mat.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Superkokkens Løvbiffgryte


Gryter gir varme i kroppen og lykke i toppen!
Er det mange rundt bordet, kan oppskriften dobles. Blir det mat til overs, kan Superkokken forsikre deg om at gryten blir like god – om ikke  bedre, når den varmes opp for andre gang. Hjemme hos oss er det ofte gryter på kok søndag slik at vi har mandagens middag klar på 1-2-3.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Pinnekjøtt med stappe


Pinnekjøtt er rustikk og ekte mat.

Noen spiser pinnekjøtt kun en gang i året, og nyter det. Andre spiser pinnekjøtt så ofte de kan i den korte høst- og vintersesongen. Også har vi sikkert en venn eller et familiemedlem som vi har den samme diskusjonen med år etter år, røkt eller urøkt …..

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Asiatiske kjøttboller


Superkokken tar engang iblant turen til Asia, i alle fall i matveien…. Asiatiske kjøttboller lages tradisjonelt sett av kyllingkjøtt og er lette og delikate. De smaker like godt kalde – servert som pålegg eller i salat. Hvorfor ikke putte en håndfull av dem i matboksen som en overraskelse til din kjære?

50 stk:

½ kg kjøttdeig av kylling
4 fedd hvitløk
1 løk
1 ss sitrongress
3 ss fiske- eller østerssaus

Finhakk hvitløk, løk og sitrongress og bland det godt sammen med kyllingkjøttdeigen. Lag små kjøttboller og stek disse i varm olje.

La fettet renne av på papir og server kjøttbollene sammen med ris eller en frisk salat.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Superkokkens superraske spinat- og bønnegryte


Her snakker vi ekte fast food – 30 minutter med matlaging. Gryten er rik på proteiner fra bønner, den har smakfulle og sunne krydderslag som hvitløk og kummin. Spinat booster jernlagrene våre. For de som ikke må ha kjøtt hver dag, så er dette et meget godt alternativ.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Superkokkens Chillisalat


Superkokken syns chilli er undervurdert. Chilli varmer og er en skikkelig smaksforsterker. Prøv denne spennende salaten hvor dressingen består av sweet chilli saus og yoghurt – nydelig alene eller som tilbehør.

Til 4 porsjoner:

Salat:
1 agurk
3 tomater
½-1 løk
1 lite salathode
1 liten persillekvast eller 1 ss oregano
150 gr gul ost eller 150 gr fetaost

Dressing:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker

Yoghurt, chillisaus og sukker blandes. Skrell agurken, skjær den i terninger. Tomater kuttes i terninger og løken finhakkes. Osten deles i små terninger. Grønnsakene blandes forsiktig med dressingen.

Salaten kan nytes alene eller sammen med en kjøttrett.

Enjoy!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Minestrone


Denne italienske suppen krever to ting; Mange ferske grønnsaker og lang koketid. Ikke putt alt opp i gryta på en gang, men i rekkefølge etter hverandre som angitt nedenfor. Vask og kutt en grønnsak om gangen og la den surre sakte mens du forbereder neste.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 9 av 10« Første...678910