Asiatisk suppe med kyllingboller


Asiatisk suppe med kyllingboller

Supper smaker best alltid ifølge Balle Klorin. Her er en oppskrift på grønnsakssuppe med deilige kyllingboller.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 5 Mars 2014   2 Kommentarer

Pasta med Luganighetta


Baker og mesterkokk Paolo Fontana slår til igjen med en hot og smakfull pastarett. Han bruker kjøtt fra Luganighetta-pølser. Disse pølsene får du ikke tak i i Norge, så her kommer en variant som du enkelt kan lage selv – malt svinekjøtt og tilsvarende krydder. Buon Appetito!
[LES VIDERE… →]

Mandag, 28 Januar 2013   Ingen Kommentarer

Spaghetti Bolognese


Den klassiske italienske kjøttsausen til alle typer pasta og andre retter. Den kommer opprinnelig fra Bologna, og servert med fersk pasta kalles den Pasta Bolognese. Selve kjøttsausen heter Ragù.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 3 Desember 2012   Ingen Kommentarer

Kålruletter


Kålrulettene ble gjenstand for diskusjon – blir de best om de kokes først, eller er det bare å steke dem direkte i ovnen. Forskjellen strides de ulærde om fortsatt. Her er oppskriften på kålruletter som er stekt i ovn.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 16 Januar 2012   Ingen Kommentarer

Kjøttkaker m/ingefær og gratinert blomkål


 

Nei, ingenting er som det var. Nå er det kjøttkaker med ingefær – som gir en ny dimensjon til mors gamle. Gratinert blomkål er både grønnsaker og saus i ett. Denne har du fortjent å prøve!

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 17 September 2011   Ingen Kommentarer

Burrito med Superkokkens hjemmelagede kjøttfyll


En god hjemmelaget Burrito, med fyll av krydret kjøttdeig og sprø grønnsaker.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 15 September 2011   Ingen Kommentarer

Lasagne al ragù



Ragù er Bolognese saus, og brukes til mange typer pasta; Tagliatelle, spaghetti, fettucine, papardelle osv osv. Her følger oppskriften på det som regnes den originale Ragù – denne gang sammen med lasagne.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 6 September 2011   21 Kommentarer

Indiske kjøttboller i curry


Meatball Curry er verdt både tiden og arbeidet. Servert med raita, ris og papad blir det som om man var på indisk restaurant. Sausen er slik Pat Chapman – grunnleggeren av The Curry Club – lager sine ‘restaurant curries’.

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 23 Juli 2011   1 Kommentar

Italienske kjøttboller


Italienske kjøttboller serveres i tomatsaus med stekte grønnsaker til, eller som her – med pasta.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 12 Juli 2011   2 Kommentarer

Asiatiske kjøttboller


Superkokken tar engang iblant turen til Asia, i alle fall i matveien…. Asiatiske kjøttboller lages tradisjonelt sett av kyllingkjøtt og er lette og delikate. De smaker like godt kalde – servert som pålegg eller i salat. Hvorfor ikke putte en håndfull av dem i matboksen som en overraskelse til din kjære?

50 stk:

½ kg kjøttdeig av kylling
4 fedd hvitløk
1 løk
1 ss sitrongress
3 ss fiske- eller østerssaus

Finhakk hvitløk, løk og sitrongress og bland det godt sammen med kyllingkjøttdeigen. Lag små kjøttboller og stek disse i varm olje.

La fettet renne av på papir og server kjøttbollene sammen med ris eller en frisk salat.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 11