Destilleri-besøk i Ticino, Sveits


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

I Mendrisio i italiensktalende Ticino – noen km fra den italienske grensen – fikk Superkokken innføring i sveitsiske destilleritradisjoner og selv smake hvorfor sveitsisk grappa er å foretrekke fremfor den italienske. Hvorfor? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora, og Truls Andersen forklarer.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 28 Februar 2014   Ingen Kommentarer

Hasselnøttkake


Nøtter gir smakfulle dessertkaker og her kommer oppskriften til en lekkerbisken av en hasselnøttkake.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 9 November 2012   3 Kommentarer

Swiss Roll


Biscotto arrotolato Swissroll. Ricetta di zia Ida

Categoria: Dolci

[LES VIDERE… →]

Søndag, 18 Desember 2011   1 Kommentar

Rullekake – Swiss Roll


Rullekake-rullekake-show-show-show. Swissroll-Swissroll-wow-wow-wow!
Her tante Idas oppskrift – som ikke var så nøye med vekt og mål ….

[LES VIDERE… →]

Søndag, 11 Desember 2011   5 Kommentarer

Paolo’s kake med skogsbær


Paolo, vår bakermester fra Morbio Superiore, Ticino, lager denne kaken nå når det bugner av bær og frukt. Når gjestene får satt tennene i denne – da er du skogsbærkakens konge, …. eller dronning.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 7 September 2011   4 Kommentarer

Torta ai frutti di bosco


Torta ai frutti di bosco con farina di mais come la prepara Paolo

Categoria: Dolci [LES VIDERE… →]

Tirsdag, 16 August 2011   3 Kommentarer

Fruktsalat – Macedonia di frutta


 

Hva er vel mer sommer enn nylaget fruktsalat….? Her er en italiensk vri, der du står fritt om å ha i litt brennevin. Navnet Macedonia, ..riktig, stammer fra Makedonia, landet som er kjent for å bestå av mange ulike folkegrupper. I vår ‘Macedonia’ er det et variert utvalg og god blanding av frukt i ulike fasonger, farger, smak og konsistens som sammen gjør den helt fantastisk.

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 4 Juni 2011   1 Kommentar

Datteri ripieni


Categoria: Dolci

Snocciolare i datteri e farcirli con un impasto preparato con:

100 g           di nocciole macinate
75 g             di zucchero la velo
mezzo          vasetto di panna semi grassa
4 C               di kirsch

Ogni dattero in seguito dovrà essere guarnito con ¼ di gheriglio di noce. Glassare con zucchero al velo e qualche goccia di kirsch

Mandag, 23 Mai 2011   1 Kommentar

Cuori al cioccolato e Kirsch


Categoria: Dolci

Ingredienti:

250 g di mandorle tritat
150 g di zucchero – mettere in una terrina
120 g di cioccolato amaro – grattugiare e aggiungere
2-3 C di kirsch (anche di più) – aggiungere e incorporare

Spargere il tavolo da lavoro di zucchero, stendere il composto a ¾ cm di spessore, tagliare a cuori con lo stampino e lasciar seccare tutta una notte; riporli in una scatola di latta chiusa affinché il kirsch non evapori

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 11