Julebrød med sultaner og valnøtter
I tillegg til sultaner og valnøtter er brødet krydret med kardemomme og ingefær. Deilig smak som gir fint underlag til alle slags pålegg – om du da ikke bare spiser det med et godt smør på toppen.
Fredag, 9 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Jule-havregryn-godis
Dette syns jeg er en hit av noen julekaker! Enkelt og raskt å lage. Rett og slett en deilig kombinasjon; både godt og (ganske) sundt!
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 6 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Pane di Natale
Som følge av etterspørsel fra våre italienske og sveitsiske venner (Paolo – bakeren fra Ticino) kommer julebrødet her i italiensk språkdrakt:
Questa ricetta di Pane di Natale argentino, è stata tratta dalla revista ‘Tara Smak’. Io ho usato le spezie che più mi piacciono. Spezie sono canella, noce muscata, chiodi di garofano etc.
Categoria: Dolci
Mandag, 5 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Kokosmakroner
Det blir fort litt eggehviter til overs når Superkokken lager julekaker. Bruk eggehvitene! Lag marengs og lag kokosmakroner – begge deler er like enkelt. Her kommer min favorittoppskrift på kokosmakroner;
Søndag, 4 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Julemarengs med dadler
Dadler er julesaker! Passer for en søt pause med eller uten portvin i glasset. Disse kakene får du i enkelte regioner både Italia og Frankrike som julekaker, men egentlig kan du spise dem nårsomhelst og sammen med hvem-som-helst. Pass opp – marengs er lettere å lage når luftfuktigheten er lav! Som du ser – disse kunne vært mer fluffy og mindre brun, men fordi de ble laget under uværet i november, ja – så ble de slik.
[LES VIDERE… →]
Lørdag, 3 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Julebrød med masse godt i
Julebrød kan krydres og tilsettes alt hva hjertet begjærer. Fritt fra Tara Smak har jeg laget min fornorskede variant av Julekake fra Argentina. Her er Superkokkens begjær hva angår julebrød;
Fredag, 2 Desember 2011 2 Kommentarer
Julekaker
Noen kaker kan spises hele året – også disse. Av en eller annen merkelig grunn lager jeg dem kun til jul. Her er oppskriften som er både enkel, rask og som gir smakfulle småkaker.
Onsdag, 30 November 2011 Ingen Kommentarer
Shortbread – Skotske kjeks
Shortbread er en klassisk Skotsk kjeks som består av kun tre ingredienser og er lett å lage. Ingrediensene er smør, sukker og hvetemel.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 28 November 2011 1 Kommentar
Rødkål
Onsdag, 26 Oktober 2011 2 Kommentarer
Mørlefser á la Paula
Ingen baker lefser som svigermor, men det er lov å prøve seg. Her er oppskriften for den som tar utfordringen.
Tirsdag, 2 August 2011 2 Kommentarer