Ristopper


Ristopper (også kalt risboller) er en favoritt for mange barn i julen. Disse småkakene har en herlig smak og er enkle å lage!
[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 20 Desember 2011   1 Kommentar

Kakemenn


Hvite kakemenn som i barndommens jul, nesten like gode – og nesten like pent dekorert. I mangel på konditorfarge, tar du de dinosaurusene du har og danderer med noen hjerter, så blir det så bra så!
[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 20 Desember 2011   3 Kommentarer

Pepperkakebrød


Pepperkakebrød og blåmuggoster er et deilig alternativ som avslutning på et godt måltid. Det fine er at det passer selvsagt like godt å servere pepperkakebrød til de som foretrekker ost, som til de som foretrekker det søte. La det være sagt med det samme – chèvre smaker også deilig! Har du chèvre kan du med fordel servere pepperkakebrødet varmt med smeltet ost på toppen, med litt valnøtt som pynt og for å ballansere smaken.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 19 Desember 2011   6 Kommentarer

Peanøttkjeks


Ikke prøvd peanøttkjeks før? Disse smaker helt fortreffelig og kan anbefales dersom du ønsker å lage en ekstra sort til jul!
[LES VIDERE… →]

Lørdag, 17 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Sandnøtter


Disse julekakene smelter garantert på tunga. De er enkle å lage og inneholder ingredienser som de fleste har på kjøkkenet sitt til vanlig!
[LES VIDERE… →]

Fredag, 16 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Karamellkaker


Disse småkakene er utrolig gode og passer perfekt som en av «sortene» du kan lage til jul. Noen kaller disse også kolakaker (som de også heter på svensk).
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 15 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Sylterull


Urnorske juletradisjoner som er verd å ta vare på. Ingen Superkokk-jul uten hjemmelaget sylterull. Sylterull (til høyre på bildet) er lett å lage og smaker vidunderlig som pålegg på grovt brød med sennep og rødbeter. Virkelig noe å ha på frokost- og lunchbordet til jul.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 14 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Hønsefrikassé


Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft.
En gammel norsk tradisjon vekket til live igjen: Saftig, mørt og smakfullt. Superkokkens alternativ til jul- og nyttårsfeiringens dans rundt kalkunen.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 12 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Rullekake – Swiss Roll


Rullekake-rullekake-show-show-show. Swissroll-Swissroll-wow-wow-wow!
Her tante Idas oppskrift – som ikke var så nøye med vekt og mål ….

[LES VIDERE… →]

Søndag, 11 Desember 2011   5 Kommentarer

Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker


Opprinnelig fra Milano, Ossobuco betyr rett oversatt ‘ben med hull’. Langsom koking betyr; ingen kniv nødvendig her. Smaksrik og kraftig festmat som nesten gjør seg selv. Som skapt til følge med en Barbera! Jule- og nyttårsmat? Absolutt!

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 10 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Side 4 av 6« Første...23456