Marsipankake
Hjemme hos oss betyr marsipankake noe spesielt å feire – og feire skal man jo ikke være engstelig for! Lager du først en sukkerbrødbunn, kan du like godt fylle på med litt ekstra fløte og et lite lokk med marsipan – og vips så har du en drømmekake.
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 19 Januar 2012 8 Kommentarer
Sursild
Å lage sitt eget pålegg er både lett og smaker utrolig godt i forhold til mye annet man får kjøpt i butikken. Sursild er en av de sakene som jeg foretrekker å lage selv heller enn å kjøpe.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 18 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Lammeribbe
Utsøkt festmat: Fersk, lettsaltet og lettrøkt lammeribbe.
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 3 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Lutefisk
Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. Også er det jo de som sverger til annet tilbehør som brunost, sirup og/ eller hvit saus. Hva du nå enn velger som tilbehør – beregn ½ kg fisk pr person for lutefisk serveres minst to ganger!
Lørdag, 31 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Saltkjøtt
Saltkjøtt – så enkelt kan du lage ditt eget kjøttpålegg.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 30 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Nyttårspølser og linser
Cotechino-pølser og linser – nyttårsmat i Italia og Ticino i Sveits. Denne retten skal etter sigende bringe lykke i det nye året – da linsene symboliserer penger (!)
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 29 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Nyttårspølser – Cotechino
Nyttårspølser ‘Cotechino’ som tradisjonelt serveres med linser rundt nyttårstider i Sveits og Italia. Enkle å lage – grovmalt svinekjøtt puttes i servelat-skinn og sydes i ca 1 time.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 28 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Karamellpudding (Pouding au caramel)
Klassisk norsk karamellpudding – laget etter Schønberg Erken. Karamellpudding smaker like godt etter ribbe som lutefisk, og er en fast juletradisjon hos Superkokken.
[LES VIDERE… →]
Søndag, 25 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Sveitsiske julekaker – O’ Jul med din Glede
Lørdag, 24 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Hjemmelaget sennep
Smaksett din egen sennep. Enklere enn du tror. Utsøkt til f.eks. kjøttpålegg, sylte og rull på grovt rugbrød. Ypperlig å gi bort som gave.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 23 Desember 2011 Ingen Kommentarer