Spaghetti med olje og hvitløk
Mandag, 30 Mai 2011 6 Kommentarer
Lammelår med mandelsaus
Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Tagliatelle al pesto
Å heller bruke tagliatelle istedet for spagetti gjør pastaretten plutselig mer spennende! Her gir Superkokken deg en oppskrift på en enkel, og svært velsmakende pasta. Grønne grønnsaker er godt og gir masse energi, hele året rundt.
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Kyllinglår med ost
Kylling er favorittmat til store, små og de som ønsker et lett måltid foretrekker også kylling på tallerkenen. Prøv denne retten som inneholder tomater, solsikkekjerner, hvitløk og ost. Det hele bakes i ovn og er en lettlaget lunsj eller middag som tar liten tid å lage.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Asiatiske kjøttboller
Superkokken tar engang iblant turen til Asia, i alle fall i matveien…. Asiatiske kjøttboller lages tradisjonelt sett av kyllingkjøtt og er lette og delikate. De smaker like godt kalde – servert som pålegg eller i salat. Hvorfor ikke putte en håndfull av dem i matboksen som en overraskelse til din kjære?
50 stk:
½ kg kjøttdeig av kylling
4 fedd hvitløk
1 løk
1 ss sitrongress
3 ss fiske- eller østerssaus
Finhakk hvitløk, løk og sitrongress og bland det godt sammen med kyllingkjøttdeigen. Lag små kjøttboller og stek disse i varm olje.
La fettet renne av på papir og server kjøttbollene sammen med ris eller en frisk salat.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Superkokkens superraske spinat- og bønnegryte
Her snakker vi ekte fast food – 30 minutter med matlaging. Gryten er rik på proteiner fra bønner, den har smakfulle og sunne krydderslag som hvitløk og kummin. Spinat booster jernlagrene våre. For de som ikke må ha kjøtt hver dag, så er dette et meget godt alternativ.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Marinade til grillkjøtt
Ønsker du litt forandring på grillkjøttet eller har du ikke hatt tid til å mørne det tilstrekkelig, så anbefaler Superkokken at du marinerer kjøttet noen timer før du griller det. Her får du oppskrift på en smaksrik og effektiv marinade.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Bruschetta (uttales på italiensk: brosketta)
Er du bare litt sulten på noe godt, eller ikke vet hva du skal servere til forrett – eller ønsker noe å tygge på når du drikker et glass hvitvin på balkongen, eller sitter foran peisen med et glass rødvin; lag noen bruschetta og skjær dem opp i små håndterbare stykker.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 2 Kommentarer
Spaghetti carbonara
Carbonara er en spennende rett som passer både for små og store. Vi velger å lage vår Carbonara ut i fra den genuine måten å lage denne romerske retten på.
Onsdag, 18 Mai 2011 Ingen Kommentarer