Sitronpai



Sitronpai smaker godt etter et kraftig måltid. Sitronpai kan spises hele året – sommer som vinter. Denne oppskriften er lett å lage.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Kvæfjordkake – «Verdens beste»


Kvæfjordkake er 17. mai, det er sommer, det er jul, bursdag og lykkedag – alt på en gang. Kaken er deilig og den blir aller best om den får stå i fred et døgn før den serveres. Er du nøye på oppskriften, vil du lykkes og garantert gjøre lykke blant små og store kakemonser. Imponerer du ikke med denne kaken, så har du ikke invitert de rette gjestene.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   2 Kommentarer

Kanelboller


Duften av nybakte boller med kanel er deilig. Sett døra på gløtt, lag en porsjon kanelboller og imponer familie og naboer med hjemmebakst når de minst venter det.

Oppskrift til 40-45 boller :
50 gr gjær
175 g smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 dl sirup eller sukker
1 egg
ca 15 dl hvetemel

Smelt smør og tilsett melk – la det bli lunkent. Smuldre gjæren i en bolle, hell over melk- og smørblandingen. Tilsett salt, sirup/sukker og egg. Elt inn mel. Når deigen er smidig og slipper bollen, dekker du til bollen og setter den til heving i ca 1/2 time.

Når deigen er feridg hevet deler du den i to og kjevler ut hver del. Lag et rektangel på ca 60 x 20 cm. Dekk leiven med smør og dryss over sukker og kanel. Rull leivene sammen og skjær dem i ca 3 cm store deler. Putt hver bit i en muffinsform med snittflaten opp. La bitene etterheve i ca 1/2 time.

Om du ønsker en glattere overflate, pensler du bollene med et sammenvispet egg. På toppen kan du pynte med litt perlesukker eller mandelflak.

Stekes på varmluft i 200-225 grader, midt i ovnen. Etter 7-8 minutter skal bollene være ferdige. La dem få avkjøle på en luftig rist.

 

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Pizza


 

Hjemmelaget pizza er best! Lag en deig, sett den til heving mens du lager fyll. Etter en halvtime er deigen ferdig hevet, klar til utkjevling. Fyll bunnen med det beste du vet – her er det nesten ingen begrensninger. Italiensk pizza betyr tynn bunn, noen godsaker på topp, 15 minutter i ovnen; og vips så er kvelden reddet.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   2 Kommentarer

Superkokkens sitronkake med karve


Denne kaken digger Superkokken og vennene hennes. Kaken smaker like godt varm eller kald, med eller uten krem. Deilig med et glass dessertvin eller søt musserende vin, til kaffe og te. Den kan spises alene eller sammen med gode venner. Alle muligheters kake, med andre ord.

150 gr usaltet smør
200 gr sukker
2 egg
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl helmelk
3 ss finhakket sitronskall
2 ss karvefrø

Sukker og smør røres hvitt. Rør inn eggeplommene – en om gangen. Hvetemel, bakepulver, sitronskall og karvefrø  blandes og røres inn vekselsvis med melken. Litt om gangen.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i røren med nennsom hånd. Røren helles over i en avlang brødform som er kledd med bakepapir.

Stekes i ovn på 180 grader i ca 1 time og 15 minutter. Test med bakepinne – hvis ikke røren sitter fast på pinnen, ja da er kaken ferdig.

La kaken få avkjøle i formen 5-10 minutter før du tar den ut av formen og lar den få avkjøle seg på rist.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Rabarbrakake – bra bra


Dette er en kake/dessert som kommer fra Superkokkens bestemor. Den gang da var den en fast gjenganger på søndager i sommersesongen og så lenge rabarbraen var spiselig. Nå kan vi nyte den hele året – iallefall de som har litt rabarbra på lur i fryseren. Serverer du den varm, kan du gjerne legge ved litt iskrem på tallerkenen.

Kakebunn:
60 gr usaltet smør
200 gr brunt sukker
1 egg
180 gr hvetemel
1 ts bakepulver

Strø:
100 gr sukker
½ ts muskat

Fyll :
2,5 dl rømme
475 gr rabarbra, renses og kuttes i 2 cm lange biter

Superkokkens mikser rører smør og sukker til det er hvitt. Deretter røres egg, mel og bakepulver inn –  vekselsvis med rømmen. Vend forsiktig inn rabarbrabitene. Røren helles over i en 20×25 cm form – obs! dekk den med bakepapir. Miks sukker og muskat og strø det over deigen.

Stekes i 40 minutter på 190 grader. Test gjerne med en bakepinne. Hvis røren ikke kleber seg til pinnen, så er rabarbrakaken ferdig! Avkjøles i formen før du tar den ut.

Smaker like godt varm eller kald, med eller uten fløte, alene eller sammen med familie og venner, med eller uten dessertvin, kaffe eller annen drikke.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Engelske scones


Sier du ordet «scones» iler Superkokken avgårde og lager te, finner frem melk, ost og syltetøy. Engelske scones lokker frem det beste te-servicet og minner deg på at du har kanskje noen flotte duker i en skuff – en eller annen plass. Engelske scones passer også ypperlig til en god bok.

Ingredienser til ca 10-12 stk:
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ dl sukker
1 ss finhakket appelsinskall
75 g romtemperert smør
1 dl rosiner
1,5 dl helmelk

Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, sukker og appelsinskall. Smuldre smøret i blandingen. Tilsett rosiner. Til slutt har du i melken. Deigen samles, men eltes ikke.

Kjevle ut deigen til en 2 cm tykk leiv. Bruk et glass eller en kopp på ca 6-7 cm i diameter til å stikke ut med. Sett scones på bakepapir.

Stekes på 250 grader, midt i ovnen i 10 minutter.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Superkokkens pannekake


Alt har en ende, men pølsa har to – pannekaka har ingen, men er likevel god

5 dl melk

3 egg

3 dl hvetemel eller samalt hvete

1 ts salt

Pisk alt sammen, tilsett ett egg om gangen.

Mens røren får stå i 10 minutter , finner du frem stekepanne, smør, øse og stekespade.

Husk at du må ha smør i pannen for hver gang du steker en ny pannekake.

Pannekakene er best varme og kan serveres med sukker, blåbær eller ost.

Supergodt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 6 av 6« Første...23456