Merete-kake
Dette er Merete-kaken, ikke like høy og mørk som den Merete lager, men smaken den er der!
[LES VIDERE… →]
Søndag, 1 Januar 2012 1 Kommentar
Peanøttkjeks
Ikke prøvd peanøttkjeks før? Disse smaker helt fortreffelig og kan anbefales dersom du ønsker å lage en ekstra sort til jul!
[LES VIDERE… →]
Lørdag, 17 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Sandnøtter
Disse julekakene smelter garantert på tunga. De er enkle å lage og inneholder ingredienser som de fleste har på kjøkkenet sitt til vanlig!
[LES VIDERE… →]
Fredag, 16 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Karamellkaker
Disse småkakene er utrolig gode og passer perfekt som en av «sortene» du kan lage til jul. Noen kaller disse også kolakaker (som de også heter på svensk).
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 15 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Shortbread – Skotske kjeks
Shortbread er en klassisk Skotsk kjeks som består av kun tre ingredienser og er lett å lage. Ingrediensene er smør, sukker og hvetemel.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 28 November 2011 1 Kommentar
Eplekringle – gjærbakst
Det var årets nest siste epler brukt……….. Denne eplekringlen er deilig til frokost, til kaffepausen, til te – ja, egentlig er den deilig alltid. Som det meste av gjærbakst smaker den best fersk, men dette er en stor deig og et godt tips er å putte deler av kaken i fryseren.
Onsdag, 2 November 2011 Ingen Kommentarer
Lasagne med skinke og tomat
Torsdag, 20 Oktober 2011 Ingen Kommentarer
Aprikos cookies
Gode cookies, men altfor lite aprikos – så er du glad i aprikos, ha i litt mer enn de 100 gr jeg hadde i. Uansett, disse forsvant på 1-2-3. Jeg puttet noen få i fryseren bare for å teste om de blir seige og myke istedet for sprø.
Onsdag, 19 Oktober 2011 1 Kommentar
Eplekake med epler opp og ned, eller noe i den duren
Dette er en skikkelig gammel familieoppskrift. Jeg ga tante Arnhild et ekstra glass portvin og vips så var den hemmelige oppskriften min. Før i tiden, i Nord-Norge, var epler en sydfrukt som ikke var lett tilgjengelig. Følgelig var eplekake luksus – spesielt denne med hele 4 egg og masse smør. Godt at Superkokken har en favoritt-tante som er en hund etter portvin.
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 22 September 2011 Ingen Kommentarer
Langsomt brød med lite gjær – «No knead bread»
OK da, jeg svelget stoltheten og bakte «No knead bread». Egentlig tenkte jeg at det var pasé og helt sikkert nokså oppskrytt. Min forestilling var at det bare vare en jålete måte å bake brød på. Så feil kan selv Superkokken ta! Brødet ble kjempegodt, basta!!
[LES VIDERE… →]
Fredag, 16 September 2011 Ingen Kommentarer