Spaghetti med svinekjøtt og fennikel


Dette er en variant av Pasta all’Amatriciana, med fennikel. Ost? Den legges i bunnen av tallerken!

[LES VIDERE… →]

Mandag, 1 August 2011   Ingen Kommentarer

Indiske kjøttboller i curry


Meatball Curry er verdt både tiden og arbeidet. Servert med raita, ris og papad blir det som om man var på indisk restaurant. Sausen er slik Pat Chapman – grunnleggeren av The Curry Club – lager sine ‘restaurant curries’.

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 23 Juli 2011   1 Kommentar

Italienske kjøttboller


Italienske kjøttboller serveres i tomatsaus med stekte grønnsaker til, eller som her – med pasta.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 12 Juli 2011   2 Kommentarer

Calzone


Som en vanlig pizza – kanskje enda mer anvendelig – til kveldkos, enkel å ta med på tur i skogen, på picnic, i baklomma på sykkelskjorta, som bilmat, til buffet ….og så er det spennende for gjestene; hva er inni….

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 5 Juli 2011   Ingen Kommentarer

Oksehale-gryte


En svunnen tid har innhentet Superkokken. Oksehaler er fantastisk smakfulle og møre. Med en kraftig rødvin til er dette rene gourmet-måltidet. Heldigvis  er oksehaler å finne i stadig flere matbutikker :-)

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 29 Juni 2011   3 Kommentarer

Pasta all’ Amatriciana – pasta m/tomat, bacon og chili


Pasta all’Amatriciana er så god at man ikke kan tro den bare tar 20 minutter å lage. Smaksrik og kraftfull, sommer som vinter, alene eller som intro til noe mer…..
Italienerne bruker pancetta – tilsvarende sideflesk hos oss… men bacon går også bra. [LES VIDERE… →]

Lørdag, 4 Juni 2011   1 Kommentar

Lammelår med mandelsaus


Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Minestrone


Denne italienske suppen krever to ting; Mange ferske grønnsaker og lang koketid. Ikke putt alt opp i gryta på en gang, men i rekkefølge etter hverandre som angitt nedenfor. Vask og kutt en grønnsak om gangen og la den surre sakte mens du forbereder neste.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 2 av 212