Gretes tørrfisk i form fra Ancona – Stoccafisso all’Anconetana


Tørrfisk - Stoccafisso

Tørrfisk i form – så godt at dobbel porsjon er påkrevd!

[LES VIDERE… →]

Søndag, 31 Mai 2015   Ingen Kommentarer

Pytt-i-panne


Pytt-i-panne

 Pytt-i-panne eller nødproviant til de dagene jeg ikke har planlagt middagen. Ingen grunn til å gråte, det er både god og variert kost.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 16 April 2014   Ingen Kommentarer

Wokstekt kylling med sterk sur-søt saus


Kylling i sur-søt saus er en ok rett å by familie og venner på.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 11 Februar 2013   Ingen Kommentarer

Fersksuppe


En god gammeldags fersksuppe er ikke å forakte. Den er full av vitaminer fra høstens rotfrukter – og selvsagt full av gode smaker. Enklere lar det seg ikke gjøre å lage en suppe som fungerer som både middag, såvel som festmat.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 17 Desember 2012   Ingen Kommentarer

Svineribbe


Svineribbe er julemat og førjulsmat. Har du godt kjøtt og denne oppskriften, blir ribben saftig og svoren sprø. Superkokken lar seg gjerne inspirere av Chef Hellstrøms måte å tilberede julens klassiker på. Det aller viktigste dog, er kvaliteten på kjøttet. Unngå å kjøpe industrigris – kjøp heller en glad gris!
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 13 Desember 2012   Ingen Kommentarer

Helstekt Entrecôte med gurøtter og potetpuré


Hvis det er vanskelig å steke skiver – marinér en hel entrecôte og stek den hel! Lekkert, smakfullt og mørt.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 16 November 2012   Ingen Kommentarer

Boknafisk


Boknafisk er lofotskrei hengt til tørk i vintermånedene, altså «bokna» torsk. Boknafisk er en av mine favoritter og den kan serveres på mange måter og gjerne med bacon og gulrotstuing – med eller uten akevitt, uansett blir det et festmåltid.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 7 November 2012   Ingen Kommentarer

Krydderboller


Dette er karbonader med krydder, kjærlighet og litt ekstra tid. Med andre ord; ingredienser som lønner seg. Her er oppskriften og fremgangsmåten:
[LES VIDERE… →]

Mandag, 20 Februar 2012   Ingen Kommentarer

Hønsefrikassé


Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft.
En gammel norsk tradisjon vekket til live igjen: Saftig, mørt og smakfullt. Superkokkens alternativ til jul- og nyttårsfeiringens dans rundt kalkunen.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 12 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker


Opprinnelig fra Milano, Ossobuco betyr rett oversatt ‘ben med hull’. Langsom koking betyr; ingen kniv nødvendig her. Smaksrik og kraftig festmat som nesten gjør seg selv. Som skapt til følge med en Barbera! Jule- og nyttårsmat? Absolutt!

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 10 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 3123