Rabarbrakake
Denne paien tar litt tid, men har du tiden til rådighet, kan vi garantere deilig resultat. Superkokkens gane påstår at dette er en av de aller beste paideiger. Fyllet som består av både rabarbra, egg, rømme og mandler – er ubeskrivelig. Derfor – har du tid, kan vi anbefale at du iallefall en gang i løpet av den korte rabarbrasesongen lager denne himmelske smaksbomben.
Onsdag, 22 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Loff – helt enkelt
Loff er mel og gjær, salt og vann. Altså fire enkle ingredienser og likevel smaker den forskjellig fra gang til gang. Som gammel baker glemmer ikke Superkokken en av de viktigste ingrediensene i brødbaking – tid.
Torsdag, 16 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Brød – passelig grovt
Brød kan lages grovt, fint og passelig grovt. I dette brødet brukte Superkokken litt av det melet som sto i skapet og lagde et knallgodt brød. Hjembakt brød gjør dagens matpakke ekstra god og særdeles god om du har legger på det pålegget som du liker best. Brød er ypperlig også som tilbehør til en helt vanlig salat.
Mandag, 6 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Fint rugbrød
Her får du oppskrift på et godt brød, godt til salt pålegg såvel som til søtt pålegg. Hjembakt brød er realt fordi du vet hva det inneholder. Det er mettende og det smaker godt hver dag. Oppskriften gir to brød, og du kan godt putte det ene i fryseren om du vil spare det til senere. Forresten; bakedag er fint å kombinere med typiske hjemmekvelder.
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Kanelboller
Duften av nybakte boller med kanel er deilig. Sett døra på gløtt, lag en porsjon kanelboller og imponer familie og naboer med hjemmebakst når de minst venter det.
Oppskrift til 40-45 boller :
50 gr gjær
175 g smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 dl sirup eller sukker
1 egg
ca 15 dl hvetemel
Smelt smør og tilsett melk – la det bli lunkent. Smuldre gjæren i en bolle, hell over melk- og smørblandingen. Tilsett salt, sirup/sukker og egg. Elt inn mel. Når deigen er smidig og slipper bollen, dekker du til bollen og setter den til heving i ca 1/2 time.
Når deigen er feridg hevet deler du den i to og kjevler ut hver del. Lag et rektangel på ca 60 x 20 cm. Dekk leiven med smør og dryss over sukker og kanel. Rull leivene sammen og skjær dem i ca 3 cm store deler. Putt hver bit i en muffinsform med snittflaten opp. La bitene etterheve i ca 1/2 time.
Om du ønsker en glattere overflate, pensler du bollene med et sammenvispet egg. På toppen kan du pynte med litt perlesukker eller mandelflak.
Stekes på varmluft i 200-225 grader, midt i ovnen. Etter 7-8 minutter skal bollene være ferdige. La dem få avkjøle på en luftig rist.
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Pizza
Hjemmelaget pizza er best! Lag en deig, sett den til heving mens du lager fyll. Etter en halvtime er deigen ferdig hevet, klar til utkjevling. Fyll bunnen med det beste du vet – her er det nesten ingen begrensninger. Italiensk pizza betyr tynn bunn, noen godsaker på topp, 15 minutter i ovnen; og vips så er kvelden reddet.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 25 Mai 2011 2 Kommentarer