Rundstykker av spelt
Disse rundstykkene baker jeg helst til helgefrokost eller spesielle anledninger. Ikke fordi de innebærer mye jobb, men fordi jeg til daglig foretrekker grovbakst. Det meste av pålegg passer, her servert med sprøstekte rødspettefileter og salat.
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 15 Mars 2012 1 Kommentar
Mellomgrovt brød
Dette er et brød som er bakt på litt av hvert og mest av det grove melet. Med denne deigmengden baker du enten to små brød eller et stort – for min del ble det ett brød denne gangen.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 27 Februar 2012 Ingen Kommentarer
Grove rundstykker
Helgefrokosten blir litt ekstra smakfull med nybakte rundstykker på bordet. Disse rundstykkene kan du lage ferdig kvelden før, eller sette deigen til kaldheving og bake ut og steke samme dag som de skal serveres. Gode blir de uansett!
[LES VIDERE… →]
Mandag, 6 Februar 2012 Ingen Kommentarer
Bestemors gode Frokostbrød
Disse søte frokostbrødene fikk vi servert når vi var på besøk hos Bestemor. Bestemors nystekte frokostbrød med ost, smaker rett og slett helt fantastisk!
[LES VIDERE… →]
Mandag, 30 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Landbrød
Dette er dagens brød. Deigen inneholder ikke fett, men havregryn gjør det saftig – samtidig som skorpen blir sprø og seig. Jeg baker dette brødet når vi skal ha et ekstra godt brød til suppen, salaten eller til en stor lunsj – ettersom det smaker best den dagen det er bakt. Brødet kan smaksettes med urter eller valnøtter.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 2 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Julebrød med sultaner og valnøtter
I tillegg til sultaner og valnøtter er brødet krydret med kardemomme og ingefær. Deilig smak som gir fint underlag til alle slags pålegg – om du da ikke bare spiser det med et godt smør på toppen.
Fredag, 9 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Julebrød med masse godt i
Julebrød kan krydres og tilsettes alt hva hjertet begjærer. Fritt fra Tara Smak har jeg laget min fornorskede variant av Julekake fra Argentina. Her er Superkokkens begjær hva angår julebrød;
Fredag, 2 Desember 2011 2 Kommentarer
Eplekringle – gjærbakst
Det var årets nest siste epler brukt……….. Denne eplekringlen er deilig til frokost, til kaffepausen, til te – ja, egentlig er den deilig alltid. Som det meste av gjærbakst smaker den best fersk, men dette er en stor deig og et godt tips er å putte deler av kaken i fryseren.
Onsdag, 2 November 2011 Ingen Kommentarer
Pizza med ansjos og kapers
Smak av Napoli – en av Superkokkens favoritter når det gjelder Pizza. Gjort på fersk mozzarella, gode kapers og skikkelige ansjos – kan fredagstacos’en gå hjem og legge seg!
Tirsdag, 30 August 2011 2 Kommentarer
Calzone
Som en vanlig pizza – kanskje enda mer anvendelig – til kveldkos, enkel å ta med på tur i skogen, på picnic, i baklomma på sykkelskjorta, som bilmat, til buffet ….og så er det spennende for gjestene; hva er inni….
Tirsdag, 5 Juli 2011 Ingen Kommentarer