Destilleri-besøk i Ticino, Sveits


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

I Mendrisio i italiensktalende Ticino – noen km fra den italienske grensen – fikk Superkokken innføring i sveitsiske destilleritradisjoner og selv smake hvorfor sveitsisk grappa er å foretrekke fremfor den italienske. Hvorfor? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora, og Truls Andersen forklarer.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 28 Februar 2014   Ingen Kommentarer

Eplekake med crunch og grapparosiner


Jeg anbefaler å ha et lite glass med grapparosiner på lur i kjøleskapet, plutselig en dag får du bruk for det. Eplekaken kan lages med eller uten grapparosiner, men har du noen rosiner som har ligget i grappa, rom eller cognac, gir det kaken en ekstra piff.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 2 November 2012   1 Kommentar

Epleboller


Epler er høstens gull og kan brukes til det meste. Her er oppskrift på saftig hvetebakst med epler, mandler og litt kanel.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 10 Oktober 2012   2 Kommentarer

Eplekake opp-ned


Eplesesong er en god unnskyldning til å lage en eplekake. Denne oppskriften gir en deilig og saftig kake – som ikke varer i dagesvis.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 21 September 2012   Ingen Kommentarer

Minas naturlige surdeigskake


«Hei jeg heter Herman» sto det på oppskriften fra Mina 4 år. Med oppskriften fulgte det et glass med naturlig surdeigsbase. For de av mine venner som har fått den samme basen fra Superkokken – her kommer oppskriften;
[LES VIDERE… →]

Fredag, 2 Mars 2012   Ingen Kommentarer

Eisbein


Eisbein / Schweinehackse / Svineknoke – kjært barn har mange navn – og mange måter å tilberedes på.

[LES VIDERE… →]

Fredag, 11 November 2011   Ingen Kommentarer

Eplekringle – gjærbakst


Det var årets nest siste epler brukt……….. Denne eplekringlen er deilig til frokost, til kaffepausen, til te – ja, egentlig er den deilig alltid. Som det meste av gjærbakst smaker den best fersk, men dette er en stor deig og et godt tips er å putte deler av kaken i fryseren.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 2 November 2011   Ingen Kommentarer

Eple-chutney



Har du eple-chutney har du det meste og kan sette en spiss på kjøttretten, og sammen med ost har du plutselig en liten dessert eller kveldssnack. Servert til cottage cheese, har du straks et mellommåltid som smaker!

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 1 November 2011   Ingen Kommentarer

Gålåeplekake á la frøken Unni


Dette er en hyttekake – du tar det du har og lar det stå til. Det slår aldri feil på hytta, egentlig. Iallefall, her kommer en nokså omtrentlig oppskrift på en hyttekake.

[LES VIDERE… →]

Fredag, 14 Oktober 2011   Ingen Kommentarer

Eplekake med mandler


Høst og epler fra venners hage betyr eplekaker i ulike varianter. Her er oppskriften på en kake som er både lett og rask. Sissels sure epler gjør seg godt, men søte epler går supergreit, de også. Jeg velger som oftes å lage kaker, chutney og eplemost med de eplene som er for sure til å spise.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 5 Oktober 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 212