Wienersnitzel
Klassisk Wienersnitzel – sprø på yttersiden – saftig og smakfull på innsiden
[LES VIDERE… →]
Fredag, 8 November 2013 5 Kommentarer
Aubergine med peperonata og potet
Tirsdag, 8 November 2011 1 Kommentar
Gratinerte muslinger
‘Capesante gratinate’ på italiensk. Som forrett får den tennene til å løpe i vann
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 16 August 2011 1 Kommentar
Aubergine m/Parmesan
Nærmest en Aubergine-lasagne, men uten lasagne-plater. Lag på lag med aubergine, tomatsaus og ost. Du kan bruke pasta i den også. Superkokken synes den er vel så bra uten, en rett som passer til enhvert tidspunkt og enhver anledning. Dette er egentlig halveis en grillrett, der aubergineskivene fort og greit legges på grillen før de går inn i ovnen. [LES VIDERE… →]
Onsdag, 15 Juni 2011 6 Kommentarer
Fiskegrateng
Om du bruker fersk eller kokt fisk, så kan du kjapt lage en fiskegrateng. Her er det brukt ferdig kokt fisk.
Fredag, 10 Juni 2011 Ingen Kommentarer
SuperSei og rotmos i form
For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.
Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør
Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.
Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.
Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper
Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer