Lutefisk


Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. Også er det jo de som sverger til annet tilbehør som brunost, sirup og/ eller hvit saus. Hva du nå enn velger som tilbehør – beregn ½ kg fisk pr person for lutefisk serveres minst to ganger!

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 31 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Ovnsbakt polenta


En flott måte å bruke opp polentaen som ble igjen fra i går – polenta, bacon, parmesan og salvie

[LES VIDERE… →]

Mandag, 31 Oktober 2011   Ingen Kommentarer

Soppanne med bacon


Sopp-Anne, Soppane  eller Sopp-panne – samme det, prøv denne med ferske kantareller og sprøstekt bacon.

[LES VIDERE… →]

Torsdag, 13 Oktober 2011   Ingen Kommentarer

Spaghetti med svinekjøtt og fennikel


Dette er en variant av Pasta all’Amatriciana, med fennikel. Ost? Den legges i bunnen av tallerken!

[LES VIDERE… →]

Mandag, 1 August 2011   Ingen Kommentarer

Calzone


Som en vanlig pizza – kanskje enda mer anvendelig – til kveldkos, enkel å ta med på tur i skogen, på picnic, i baklomma på sykkelskjorta, som bilmat, til buffet ….og så er det spennende for gjestene; hva er inni….

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 5 Juli 2011   Ingen Kommentarer

Pasta all’ Amatriciana – pasta m/tomat, bacon og chili


Pasta all’Amatriciana er så god at man ikke kan tro den bare tar 20 minutter å lage. Smaksrik og kraftfull, sommer som vinter, alene eller som intro til noe mer…..
Italienerne bruker pancetta – tilsvarende sideflesk hos oss… men bacon går også bra. [LES VIDERE… →]

Lørdag, 4 Juni 2011   1 Kommentar

Pølse med surkål



Superkokken kjenner opptil flere som elsker pølser. En venn av han spiser pølser hver andre time – men det er kun når han kjører bil gjennom Tyskland. Vi unner oss en pølsemiddag med de pølsene vi liker best, den godeste sennepen/ketchupen og surkål fra boks.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Pizza


 

Hjemmelaget pizza er best! Lag en deig, sett den til heving mens du lager fyll. Etter en halvtime er deigen ferdig hevet, klar til utkjevling. Fyll bunnen med det beste du vet – her er det nesten ingen begrensninger. Italiensk pizza betyr tynn bunn, noen godsaker på topp, 15 minutter i ovnen; og vips så er kvelden reddet.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   2 Kommentarer

En voksen rødkålsalat


Rødkålsalat – til forrett eller kveldskos
Rødkål er digg. Den er frisk i fargen og frisk i smaken. Rødkål sammen med blåmuggost er spennende. For meg går tankene til Danmark og Italia, men tro meg – denne salaten smaker godt her i landet også.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Torsk med bacon


Er du ute etter raske og sunne middagsalternativ? Lag fisk!
Her finner du en enkel og smakfull oppskrift på torsk. Setter du poteter på koking når du starter med fiskeretten, er det hele ferdig samtidig. Til torsk med pesto og bacon smaker det også godt med gulrot til.

1 torskefilet uten skinn
3 ss Basilikumpesto
6-10 skiver bacon
Torskefilet legges med skinnsiden ned. Basilikumpesto fordeles over fisken i et jevnt lag.  Baconskiver rulles rundt fileten slik at hele fiskestykket blir dekket.
Fileten legges i en smurt ildfast form og stekes på 185 grader til baconet begynner å bli sprøtt.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 2 av 3123