Stikkelsbærsyltetøy

Stikkelsbær gir deilig syltetøy. Dette syltetøyet smaker godt på brød, vafler og som smaksforsterker i yoghurt og smoothie. At det er så enkelt og hurtig å lage, er bonus!

Ingredienser:
1,2 kg stikkelsbær
380 g sukker

Fremgangsmåte:
Jeg koker ca 5-600 g bær om gangen. Kok opp bærene. Knus dem gjerne lett slik at saften kommer ut. La dem småkoke i ca 10 minutter. Tilsett sukker – jeg bruker 120 g brunt sukker og 160 g hvitt sukker pr 1,2 kg bær. Det fører til at syltetøyet blir litt mørkere på farge, men jeg liker den ekstra smaken som brunsukker gir. La det koke med sukker i ca 5 minutter. Rør og sjekk at sukret er oppløst.

Hell syltetøyet over i glass – som oppbevares mørkt og kaldt, eller i plasdunker som kan fryses.

Bærene nytes hele høsten og vinteren med – og minner om sommer !


Stikkord:
,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar