Spaghetti carbonara
Carbonara er en spennende rett som passer både for små og store. Vi velger å lage vår Carbonara ut i fra den genuine måten å lage denne romerske retten på.
Litt om carbonara: Variasjonsmulighetene er ikke så mange i forhold til denne genuine måten å lage denne retten på. Det som valget stort sett består i er om det skal være røkt eller urøkt bacon. I Italia brukes stort sett pancetta. … En liten viktig ting: Hold fløte unna denne retten. Pastaretter er ikke sausemat, de kan godt dryppe eller renne – men skal ikke svømme.
Til fire personer
Ingredienser
225 g bacon eller sideflesk
2 ss olivenolje og 15 g smør
4 hvitløksbåter, skrelt og knust
4-5 ss hvitvin (eller tørt øl)
4-5 liter vann m/2-3 ss salt
450 g spaghetti
3 egg
60 g revet parmesan og
25 g pecirino romano
2 ss hakket persille og
grovhakket pepper
Slik gjør du
Bacon eller sideflesk skjæres i strimler på maks 6mm
Olivenolje og smør has i en stekepanne på medium sterk varme sammen med skrelte og knuste hvitløksbåter.
Hvitløken tas opp når de er bitt gylden brune.
Legg i bacon/sideflesket og stek/sauté til de begynner å blir sprø i kantene.
Hvitvin (eller tørt øl) tilsettes og kokes inn i ett eller to minutter. Ta av varmen.
Vannet kokes opp i en stor kasserolle, og spaghettien has i når vannet koker.
Eggene piskes lett i stor bolle som rommer pastaen du skal servere i.
Parmesan og pecorino mikses inn i eggene, sammen med persille og grovhakket pepper blandes inn. (Bladpersille gir mest smak)
Når spaghettien er kokt ferdig og har litt tyggemotstand, tøm ut vannet og ha spaghettien hurtig i eggene, bland godt til all pastaen er dekket. Ha deretter baconet i og bland godt slik at det fordeler seg i all pastaen. Server straks!
Skulle du ikke ha parmesanost tilgjengelig – la deg ikke stoppe for det! Bruk en annen smaksrik ost som kan smuldres eller rives. Når du er på Harry-tur husk å kjøpe svensk Herrgårdsost – den går. Du behøver ikke si det til gjestene – verken at den ikke inneholder parmesan eller du er så lite politisk korrekt at du drar på Harry-tur.
Stikkord:
Bacon, Carbonara, Egg, Hvitløk, Hvitvin, Olivenolje, Parmesan, Pepper, Sideflest, Smør, Spaghetti, Vann, Øl
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar