Spaghetti alla Strombolana

Her gir hvitløk, oliven, kapers, chili og salte ansjos sammen en litt annerledes, men utrolig spennende og smakssterk spaghetti! Opprinnelig fra Stromboli ved Sicilia, der rosmarinhekkene er 1,5 m høye, og kapersen vokser seg store som druer. Vær litt nøye på hvilken ansjos du bruker. Den skal nemlig være – sì ….. italiano. Mer om det nedenfor

Ingredienser:

4 ss olivenolje
Seks hvitløksfedd, finhakket
8 oliven, fjern sten og hakk
2 ss kapers, finhakket
4 salte ansjos, finhakket
4 tørkede chili, knuste
1 boks tomater, purert

Varm opp oljen i en panne, tilsett hvitløk, oliven, kapers, ansjos og chili.
La det få farge i pannen. Tilsett tomatene og la det hele småkoke i ca 20 minutter.

Kok spaghettien og tilsett tomatsausen.

Ps. Ikke tenk norske ansjos her. Salte italienske ansjos, nedlagt i olje, fås kjøpt på glass i mange butikker etterhvert. Franske, spanske og greske går også. Er du så heldig å ha ansjos nedlagt i salt, er Superkokken din venn, og kommer gjerne på besøk og hjelper deg å rense.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Kristin { 23.06.11, Kl: 10:34 }

Elsker pasta og denne virka veldig spennnede :) Nå vet jeg hva jeg skal lage i helga :)
Sjekk ut denne litt orginale boka om kreativ pasta kokekunst: http://innoventi.blogspot.com/2011/06/smakfull-pastadesign.html :)

2 Superkokken { 24.06.11, Kl: 12:55 }

Hei og takk for det. Boka så kjemepmorsom ut, og nettstedet deres har fine bilder. Tar dere matbilder også :-)

Legg til en kommentar