Spaghetti alla Strombolana
Her gir hvitløk, oliven, kapers, chili og salte ansjos sammen en litt annerledes, men utrolig spennende og smakssterk spaghetti! Opprinnelig fra Stromboli ved Sicilia, der rosmarinhekkene er 1,5 m høye, og kapersen vokser seg store som druer. Vær litt nøye på hvilken ansjos du bruker. Den skal nemlig være – sì ….. italiano. Mer om det nedenfor
Ingredienser:
4 ss olivenolje
Seks hvitløksfedd, finhakket
8 oliven, fjern sten og hakk
2 ss kapers, finhakket
4 salte ansjos, finhakket
4 tørkede chili, knuste
1 boks tomater, purert
Varm opp oljen i en panne, tilsett hvitløk, oliven, kapers, ansjos og chili.
La det få farge i pannen. Tilsett tomatene og la det hele småkoke i ca 20 minutter.
Kok spaghettien og tilsett tomatsausen.
Ps. Ikke tenk norske ansjos her. Salte italienske ansjos, nedlagt i olje, fås kjøpt på glass i mange butikker etterhvert. Franske, spanske og greske går også. Er du så heldig å ha ansjos nedlagt i salt, er Superkokken din venn, og kommer gjerne på besøk og hjelper deg å rense.
Stikkord:
alla, ansjos, chili, Hvitløk, kapers, oliven, Olivenolje, Spaghetti, Spaghetti alla Strombolana, spaghetti med ansjos, strombolana, stromboli, tomater
Del med andre:
2 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar