Søndagsbrød

Skulle bare mangle; ekstra godt Søndagsbrunch-brød.

Ingredienser:

1 pakke gjær
5 dl vann
2-3 ss olje
10 dl hvetemel
3 dl samalt mel
1 håndfull rosiner
1 ts nellik
1 ts kardemomme
½ ts anis
2-3 ts salt

Fremgangsmåte:

Rør ut gjær i fingervarmt vann, tilsett mel, roser og krydder. La deigen eltes i ca 10 minutter før du setter den til heving. La deigen heve i ca 1 time under plast – på en lun plass. Del deigen i to og la den hvile et kvarter før du former den til to brød. La brødene få heve i brødformene i ca 1 time før du setter dem i varm stekeovn. Sett ovnen på 250 grader, sett inn en skål med en ½ l vann, deretter brødene. Når brødene er i ovnen, slår du ned varmen til 210 grader.

Brødene er ferdige etter ca en halv time. De smaker deilig med både søt og salt pålegg. Når det gjelder krydder og rosiner, kan disse ingrediensene varieres i det uendelige med ulike urter, nøtter og tørket frukt osv  og rosiner kan du variere i det uendelige alt etter hva du liker best eller måtte ha på lur i krydderhyllen.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar