Sitronkake

Superkokken liker å gjøre bakingen lettvint – enten ved at en av gjestene har med kake, eller at kaken er så rask og lett å bake som denne sitronkaken.

Ingredienser:

4 egg
120 g sukker
1 ts bakepulver
125 g hvetemel
4 ss smeltet smør
2 ss sitronsaft eller sitronlikør
1 ss revet sitronskall

Ingredienser til glasur:

30 g smør
60 g smøreost (naturell)
250 g melis
1 – 2 ts finhakket fersk ingefær
eller 1 ss tørket aprikos

Og slik baker du kaken:

Egg og sukker piskes til du får en lys og luftig eggedosis. Ha i mel og bakepulver – litt om gangen. Deretter sitronskall. Til slutt tilsetter du det våte; miksen av smeltet smør og sitronsaft/sitruslikør.

Hell røren i en rund kakeform som er dekket med bakepapir. Settes inn i varm ovn og stekes på 180 grader i ca 25-30 minutter. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig.

La kaken få avkjøle seg før du deler den to og smører på glasur. Glasur kan lett erstattes med pisket kremfløte. Da lar du være å dele kaken i to og serverer kremen ved siden av.

Kaken smaker ypperlig til te eller et glass dessertvin.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar