Rundt hvetebrød
Dette er et brød til sjeldne anledninger, ikke fordi det er vanskelig å bake, men fordi det kun inneholder finmel og sirup.
Ingredienser:
1 dl knuste hvetekorn
1 dl vann
3,5 dl melk
25 g gjær
2 ss sirup
1 ts salt
500 g hvetemel
Fremgangsmåte:
Kok opp knuste hvetekorn med vann og la det småkoke noen minutter. La det blir avkjølt før du tilsetter det i deigen. Deigen blander du sammen; melk, gjær, sirup, salt og hvetemel eltes i maskin i ca 5-6 minutter og når hveteblandingen er avkjølt, tilsetter du den i deigen. Deigen skal være litt klebrig, husk at hveten sveller under hevetiden og gjør den mer kompakt.
La deigen få heve i en halvtimes tid. Samle deigen, la den få hvile i et kvarter før du elter den ut til en stor bolle.
Det ferdig formede brødet hever på en bakeplate dekket med bakepapir i ca 30 minutter. Lag noen snitt i deigen like før du setter inn brødet. Vil du ha en blank overflate pensler du med melk eller egg.
Settes inn i varm ovn. Stekes i 25-30 minutter på varmluft 185 grader, nederst i ovnen. La brødet få avkjøle på rist før du skjærer i det.
Smaker like godt til salt som til søtt pålegg og kjempegodt til supper.
Stikkord:
gjær, hvetemel, knuste hvetekorn, melk, salt, sirup, Vann
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar