Rundt hvetebrød

Dette er et brød til sjeldne anledninger, ikke fordi det er vanskelig å bake, men fordi det kun inneholder finmel og sirup.

Ingredienser:

1 dl knuste hvetekorn
1 dl vann
3,5 dl melk
25 g gjær
2 ss sirup
1 ts salt
500 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Kok opp knuste hvetekorn med vann og la det småkoke noen minutter. La det blir avkjølt før du tilsetter det i deigen. Deigen blander du sammen; melk, gjær, sirup, salt og hvetemel eltes i maskin i ca 5-6 minutter og når hveteblandingen er avkjølt, tilsetter du den i deigen. Deigen skal være litt klebrig, husk at hveten sveller under hevetiden og gjør den mer kompakt.

La deigen få heve i en halvtimes tid. Samle deigen, la den få hvile i et kvarter før du elter den ut til en stor bolle.
Det ferdig formede brødet hever på en bakeplate dekket med bakepapir i ca 30 minutter.  Lag noen snitt i deigen like før du setter inn brødet. Vil du ha en blank overflate pensler du med melk eller egg.

Settes inn i varm ovn. Stekes i 25-30 minutter på varmluft 185 grader, nederst i ovnen. La brødet få avkjøle på rist før du skjærer i det.

Smaker like godt til salt som til søtt pålegg og kjempegodt til supper.


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar