Rullekake – Swiss Roll

Rullekake-rullekake-show-show-show. Swissroll-Swissroll-wow-wow-wow!
Her tante Idas oppskrift – som ikke var så nøye med vekt og mål ….

a) Arbeid sammen 200 g sukker og 100 g mykt smør
b) Pisk to egg
c) Bland eggene i sukker- og smørblandingen
d) Tilsett 100 g mel, 100 g potetmel eller maizenna og 1 ts bakepulver

Deigen skal være ganske flytende

e) Hell deigen på en stekeplate dekt av bakepapir, og fordel den jevnt utover.

Stek på 180 grader i 10-15 minutter. Sjekk temperaturen! Ikke la den steke for lenge eller svi seg.

f) Snu den ferdigstekte deigen over på en nytt bakepapir. Dynk kaken med sprit, f.eks. Ameretto di Saronno, rom, Kirsch, eller Cognac.

g) Smør syltetøy over det hele. Den skal helst være av en lett type som er grei å smøre utover, f.eks. jordbær- eller aprikossyltetøy.

h) Rull kaken tett sammen med bakepapiret rundt, slik at den holder seg sammen, og sett til avkjøling.

i) Når kaken er kald, skjær bort endene, og dryss melis og gjerne litt kakao over.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

5 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar