Rullader av butterdeig med svinekjøtt
En av Superkokkens yndlings-snacks er butterdeig med svinekjøtt. Egner seg ypperlig som en liten smakebit til et godt glass prosecco før maten eller som en enkel forrett.
Ingredienser:
300 g malt svinekjøtt – gjerne et ribbestykke som inneholder litt fett (for smakens skyld)
1 rull butterdeig
50 g parmesan, raspet
2 egg
salt
pepper
1 ts støtt anis
1 fedd hvitløk, finhakket
olje
Fremgangsmåte:
Bland svinekjøtt med de øvrige ingrediensene. Visp ett av eggene og rør det inn til slutt. Kjevl ut butterdeigen til en firkant med tykkelse på ca 2-3 mm.
Fordel kjøttet i et ganske tynt lag utover det hele, men la det være en halv cm igjen langs kantene. Rull butterdeigen sammen til en lang pølse og skjær den i 1 cm tynne skiver. Legg skivene på bakeplate dekket med bakepapir, husk litt avstand. Trykk skivene ned med lett hånd.
Til slutt bruker du det siste egget til å pensle over skivene. Settes inn i varm ovn og stekes på 220 grader i ca 20 minutter. Smaker like godt varm som kald.
Stikkord:
anis, butterdeig, Egg, Hvitløk, olje, Parmesan, Pepper, salt, svinekjøtt
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar