Rullader av butterdeig med svinekjøtt

En av Superkokkens yndlings-snacks er butterdeig med svinekjøtt. Egner seg ypperlig  som en liten smakebit til et godt glass prosecco før maten eller som en enkel forrett.

Ingredienser:

300 g malt svinekjøtt – gjerne et ribbestykke som inneholder litt fett (for smakens skyld)
1 rull butterdeig
50 g parmesan, raspet
2 egg
salt
pepper
1 ts støtt anis
1 fedd hvitløk, finhakket
olje

Fremgangsmåte:

Bland svinekjøtt med de øvrige ingrediensene. Visp ett av eggene og rør det inn til slutt. Kjevl ut butterdeigen til en firkant med tykkelse på ca 2-3 mm.

Fordel kjøttet i et ganske tynt lag utover det hele, men la det være en halv cm igjen langs kantene. Rull butterdeigen sammen til en lang pølse og skjær den i 1 cm tynne skiver. Legg skivene på bakeplate dekket med bakepapir, husk litt avstand. Trykk skivene ned med lett hånd.

Til slutt bruker du det siste egget til å pensle over skivene. Settes inn i varm ovn og stekes på 220 grader i ca 20 minutter. Smaker like godt varm som kald.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar