Rabarbrakake

Denne paien tar litt tid, men har du tiden til rådighet, kan vi garantere deilig resultat.  Superkokkens gane påstår at dette er en av de aller beste paideiger. Fyllet som består av både rabarbra, egg, rømme og mandler – er ubeskrivelig. Derfor – har du tid, kan vi anbefale at du iallefall en gang i løpet av den korte rabarbrasesongen lager denne himmelske smaksbomben.

Ingredienser:

1kg rabarbra
400 gr sukker

Deig:
100 g smør
75 g sukker
1 egg
2 ss hvitvin
250 g mel
2 ts tørrgjær

Glasur:
1 beger rømme
2 egg
50 g sukker
1 ts kanel
50 g malte mandler
melis

Vask og skjær rabarbaraen i 2 cm lange stykker.
Legg det i en bolle og dekk det med 400 g sukker. La det hvile 1 time.

Deigen:
Bland smør og sukker. Tilsett et egg og 2 ss hvitvin, og pisk det glatt.
Bland mel og gjær, og ha det – litt om gangen – inn i deigen.
Bland det hele med en tresleiv.
La deigen hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Kjevl ut halvparten av deigen og legg det på bakepapir på bunnplaten av en springform.
Smør kanten av formen, og legg resten av deigen rundt i en høyde på 3 cm.

Sil av vannet som har dannet seg i bollen med rabarbra.
Legg deretter innholdet i formen og jevn det ut.

Sett formen inn i ovnen på 180 gr og stek i 40-45 minutter.

I mellomtiden – forbered glasuren:
Pisk egg og sukker, tilsett kanel, malte mandler, og til slutt rør forsiktig inn rømmen. Bruk gjerne økologisk rømme, den smaker skikkelig godt.

Etter første steking – hell glasuren over rabarbraen.
Sett kaken tilbake i ovnen  og stek i ytterligere 20-25 minutter –
inntil kaken har fått en gylden og fin stekt overflate.

Når kaken er kald, ta den ut av formen og la den hvile i 12 timer.
Før servering – drysses kaken med melis.

Serveres med en god youghurt, crème frâiche, pisket krem eller iskrem.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar