Rødvin fra Sør-Afrika

Vin fra Sør-Afrika er relativt nytt her på berget fordi vi i mange år håndhevet handelsblokade ifm Appartaidregimet.  At Sør-Afrika var under blokade fra kjøpekraftige markeder, påvirket nok vinkvaliteten, fordi det var ulønnsomt å legge tid og penger i å foredle vinen. Endringer i den politiske situasjonen betydde mye for vinen – stor eksport sørget for en trinnvis økning i kvaliteten på vinen.

Pris og smaksmessig har nok vinene fra Sør-Afrika havnet i segmentet med viner fra Sør-Amerika og Australia. Begge disse kontinentene er godt befestet i det Norske markedet, så konkurransen har vært tøff for Sør-Afrikansk vin.

”Dropper” du innom Cape Town er det et must med en tur innom vindistriktene Stellenbosch og Franschoek – fantastisk vakre steder, kanskje blant verdens vakreste vinområder.

Pinotagedruen er Sør-Afrikas spesialitet, og druen kan sies å være en slektning til Pinot Noir. Pinot Noir er dominerende i smaken, selv om druen er en blanding av Pinot Noir og Cinsault. Det er mulig det er derfor at Sør-Afrikanerne klarer å lage så god vin med kun en drue.


Stikkord:
, , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar