Rødvin fra Sør-Afrika
Vin fra Sør-Afrika er relativt nytt her på berget fordi vi i mange år håndhevet handelsblokade ifm Appartaidregimet. At Sør-Afrika var under blokade fra kjøpekraftige markeder, påvirket nok vinkvaliteten, fordi det var ulønnsomt å legge tid og penger i å foredle vinen. Endringer i den politiske situasjonen betydde mye for vinen – stor eksport sørget for en trinnvis økning i kvaliteten på vinen.
Pris og smaksmessig har nok vinene fra Sør-Afrika havnet i segmentet med viner fra Sør-Amerika og Australia. Begge disse kontinentene er godt befestet i det Norske markedet, så konkurransen har vært tøff for Sør-Afrikansk vin.
”Dropper” du innom Cape Town er det et must med en tur innom vindistriktene Stellenbosch og Franschoek – fantastisk vakre steder, kanskje blant verdens vakreste vinområder.
Pinotagedruen er Sør-Afrikas spesialitet, og druen kan sies å være en slektning til Pinot Noir. Pinot Noir er dominerende i smaken, selv om druen er en blanding av Pinot Noir og Cinsault. Det er mulig det er derfor at Sør-Afrikanerne klarer å lage så god vin med kun en drue.
Stikkord:
Cinsault, Franschoek, Pinot Noir, Pinotage, Stellenbosch
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar