Rødkål

Nå nærmer rødkålsesongen seg – og det er på tide å legge seg i trening…

Ingredienser:

1 rødkål, skjær bort den hvite stilken i midten, finsnittes
1 liten løk, skjæres i tynne skiver
1 eple, skjæres i tynne skiver
1 1/2 dl rødvin
1 1/2 dl eddik
1 dl vann
1 terning grønnsakbuljong
1 ts karve

Ha den finsnittede kålen i en stor kasserolle, bland i løk og eple. Tilsett rødvin, eddik og vann, og kok opp.
Tilsett karve og buljong, rør om og la det koke i en halv time til tre kvarter eller inntil kålen er mør.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Jahn { 28.10.11, Kl: 18:54 }

Om du vil gjera det endå enklare: Gløym kvitvinen men hiv oppi litt ekstra sukker og litt eplebåtar. 2 epler er passe på det doble av denne oppskrifta. :) Vert bare betre og betre! :))) Ennå betre? Kok det saman med 1/2 liter øl av det du likar. :)

2 Superkokken { 28.10.11, Kl: 20:24 }

Liker, liker, liker! Takk Jahn for oppskrift på Su(pe)rkål! :-)

Legg til en kommentar