Rødkål
Nå nærmer rødkålsesongen seg – og det er på tide å legge seg i trening…
Ingredienser:
1 rødkål, skjær bort den hvite stilken i midten, finsnittes
1 liten løk, skjæres i tynne skiver
1 eple, skjæres i tynne skiver
1 1/2 dl rødvin
1 1/2 dl eddik
1 dl vann
1 terning grønnsakbuljong
1 ts karve
Ha den finsnittede kålen i en stor kasserolle, bland i løk og eple. Tilsett rødvin, eddik og vann, og kok opp.
Tilsett karve og buljong, rør om og la det koke i en halv time til tre kvarter eller inntil kålen er mør.
Stikkord:
eddik, eple, Grønnsakbuljong, jul, karve, løk, rødkål, rødvin, Vann
Del med andre:
2 kommentarer
Om du vil gjera det endå enklare: Gløym kvitvinen men hiv oppi litt ekstra sukker og litt eplebåtar. 2 epler er passe på det doble av denne oppskrifta.
Vert bare betre og betre! :))) Ennå betre? Kok det saman med 1/2 liter øl av det du likar. 
Liker, liker, liker! Takk Jahn for oppskrift på Su(pe)rkål!
Legg til en kommentar