Pizza med ansjos og kapers
Smak av Napoli – en av Superkokkens favoritter når det gjelder Pizza. Gjort på fersk mozzarella, gode kapers og skikkelige ansjos – kan fredagstacos’en gå hjem og legge seg!
Italiensk pizza betyr tynn bunn, 15 minutter i ovnen; og vips så er kvelden reddet.
Deig til 2 tynne bunner:
25 gr gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
3 ss olje
7-8 dl hvetemel
1 boks tomater
Mozzarella
Kapers
Ansjos
Løs gjæren opp i vannet. Tilsett salt, olje og mel. Kna deigen til den blir smidig og slipper bollen. La den heve på en lun plass i ca 30-45 minutter (gjerne lengre). Kjevl ut tynne bunner. Legg den deretter på et stekebrett eller i en pizzaform.
Tomaten i bunnen av pizzaen lager du slik: Tøm ut innholdet av en boks tomat i en skål. Purér det med en stavmikser og la det renne gjennom en fin sil (ca 3/4 – 1 time). Det som blir igjen i silen kan du bruke som tomatfyll som smøres over bunnen. Les mer her.
Når det gjelder øvrige ingredienser, bruk fersk mozzarella som du renner av og tørker. Deretter skjæres den i tynne skiver eller raspes og legges over tomaten.
Ansjos-fileter fordeler du over osten etter smak og behag. Prøv å få tak i skikkelige italienske ansjoser, enten nedlagt i olje eller i salt. Les mer her.
Når det gjelder kapers, kan du bruke de som er nedlagte i vann. En helt annen smak får du hvis du bruker kapers nedlagt i salt:
Fordel kapers mellom ansjosfiletene.
Ovenen har du allerede satt på maks varme . Sett inn pizzaen nederst i ovnen. Etter ca 15 -20 minutter er den ferdig.
Buon appetito!
Stikkord:
ansjos, gjær, hvetemel, kapers, mozzarella, olje, salt, tomater, Vann
Del med andre:
2 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar