Pinnekjøtt
Pinnekjøtt – slik får du det garantert saftig! Oppskriften er inspirert av Eyvind Hellstrøm.
Ingredienser:
3 kg pinnekjøtt
1 – 1,5 kg kålrot, skrelt og delt i biter
3 gulrøtter, skrelt og delt i biter
3 løk, skrelt og delt i biter
1 selleristang, delt i biter
2 laurbærblad
10-12 stk einebær
2 ts / noen kvister timian
salt
pepper
muskat
100 g smør
Fremgangsmåte:
Legg pinnekjøttet i vann natten over. Neste dag fyller du en stor kasserolle med 5 liter vann. Ha i grønnsakene (ikke kålrot) og saltet, la det koke i ca 1 times tid. Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt.
Imens lager du kålrotstappe. Kok kålrot i så mye vann at det akkurat dekker. Ha litt salt i vannet. Purrer deretter kålroten sammen med smør. Hold den varm i en kasserolle og smak til med muskat, salt og pepper.
Når pinnekjøttet er ferdig kan du legge det i en ovnskuff og sette det til skjerping under grillen. Du griller bare lett – slik at det blir en liten sprø overflate, samtidig som du beholder den saftige kjernen. Serveres med dine favorittpølser og kokte poteter.
Stikkord:
einebær, gulrot, jul, kålrot, laurbærblad, løk, muskat, Pepper, pinnekjøtt, salt, selleristang, smor, timian
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar