Piadina

Variasjoner av brød finner du i Italia. Jeg kunne gjerne, men kan dog spise brød til alle måltider og på alle steder i det langstrakte landet. I Toscana smaker brødet helt anderledes enn i Torino hvor de nesten lever på laaange brødstenger. Og nesten unansett hvor du kommer, iallefall om du kjører bil og er på farten – så får du lett tak i et lite stykke piadina.

Piadina er en redningsplanke! Flat og nøytralt brød skal man ikke kimse med, og tenk på alt man kan fylle det med, ajajaj…. Ikke rart at dette brødet har overlevd siden tidenes morgen. Det kan varieres både med hensyn til oppskrifter og til fyll.

Ingredienser:
1 kg hvetemel
ca 5 dl vann
1 dl hvitvin (alternativt surmelk)
0,5-1 dl olje
1 ts natron

Bland alle ingrediensene i en mikser. Det kan hende du trenger litt mindre eller litt mer vann. Arbeid alt sammen til en smidig deig. Del i 8-10 deler og kjevle dem ut til tynne, runde brød. Prikk brødene med gaffel.

Varm en panne uten fett. Pannen skal ha høy varme slik at brødene stekes raskt. Legg et klede over slik at piadinaene holder seg myke.

Server med litt ruccolasalat, gjerne tynne skiver prosciutto, en god salami og/eller en god ost.


Stikkord:
, , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar