Paolo’s kake med skogsbær
Paolo, vår bakermester fra Morbio Superiore, Ticino, lager denne kaken nå når det bugner av bær og frukt. Når gjestene får satt tennene i denne – da er du skogsbærkakens konge, …. eller dronning.
Ingredienser:
150 g mykt smør
150 g sukker
En liten klype salt
3 egg
100 g maismel (den grove typen) (Polenta)
100 g mel
1 ts tørrgjær
400 g bær (rips, solbær, bringebær osv)
1 dl veldig varmt vann
2 ss lønnesirup
1 ss sitronsaft
1 ss melis
2 ss kirsch (eller annet brennevin du liker: rom, grappa, …)
Slik går du frem:
Arbeid sammen smør og sukker; tilsett en liten klype salt og deretter eggene, et om gangen.
Bland sammen maismel, mel og gjør, og rør det deretter inn i smør- og sukkerblandingen.
Hell alt over i en smurt springform.
Fordel deretter alle bærene over deigen og la formen stå i ovnen i 40 minutter på 180 grader.
Imens, rør sammen lønnesirup, sitronsaft, melis og brennevinet.
Etter at du har tatt kaken ut av ovnen, finner du frem en tykk nå, og med den lager du små hull over alt på overflaten av kaken. Så heller du væsken du nettopp rørte sammen over, og lar det stå og trekke inn.
Server kaken kald. Gjerne med litt krem eller iskrem.
Stikkord:
brennevin, bringebær, bær, Egg, grappa, kirsch, lønnesirup, maismel, maraschino, mel, melis, polenta, rips, rom, salt, sitron, sitronsaft, Smør, solbær, sukker, tørrgjær, Vann
Del med andre:
4 kommentarer
Ser kjempegod ut! Må prøves! : )
Anne Kari, kaken ER kjempegod. Har prøvd den. En liten kommentar : steketiden må kanskje forlenges inntil 55/60 min hvis du bruker frosne bær. Hilsen bakerens søsteren
Skogsbær??????????????
Hei Rita. Skogsbær. Ja, det ble slik. Oppskriften er opprinnelig italiensk, og der heter den «Kake med skogens bær». Også fordi man kan bruke alle typer bær i kaken, fra hage og skog; Blåbær, solbær, villbringebær, jorbær, multer osv.
Med hilsen
Superkokken
Legg til en kommentar