Panna Cotta med Jordbærsaus
Panna Cotta er en fantastisk dessert som er basert på fløte og vanilje. Før ble det brukt kokte fiskeben i stede for gelatin. Vi foretrekker gelatin!
Panna Cotta kommer fra regionen Piemonte, som ligger i Nord-Italia. I Italia serverer de den gjerne med ville bær, karamell, sjokoladesaus eller frukt coulis.
Husk at Panna Cottaen må lages i hvert fall 3-4 timer før den skal serveres!
Ingredienser (holder til 4 stk)
Panna Cotta:
4 gelatinplater
2 vaniljestenger
650ml kremfløte
225ml sukker
Jordbærsaus:
225g frosne jordbær
85g melis
2ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Gelatinplatene legges i kaldt vann i ca 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. Eller følg instruksjonene som står på pakken til gelatinplatene.
Skrap frøene ut av vaniljestengene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestengene og frøene. Husk å rør!
Når det har kokt opp, tar du den av platen. Fisk ut vaniljestengene og rør inn gelatinen.
Deretter heller du blandingen du har laget i 4 små former. Disse setter du i et kjøleskap i minimum 3 1/2 time før du server dem.
Jordbærsausen er best hvis du lager den rett før du skal servere den. Ha de frosne jordbærene, melis og sitronsaften i en blender, kjøkkenmaskin eller lignende.
Kjør til massen er glatt. Legg en liten «kule» av jordbærsausen over panna cottaen og server!
Resten av jordbærsausen kan du ha i en skål på bordet, slik at gjestene kan ta mer dersom de ønsker dette.
Dette kan virke vanskelig å lage, men det er det ikke!
Stikkord:
frosne jordbær, gelatin, gelatinplater, jordbær, jordbærsaus, karamell, kremfløte, melis, Nord-Italia, Panna Cotta, Piedmont, sitronsaft, sjokolade saus, sukker, vaniljestenger
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar