Ovnsbakt polenta

En flott måte å bruke opp polentaen som ble igjen fra i går – polenta, bacon, parmesan og salvie

Ingredienser:
Kokt polenta
250 g bacon i små strimler, halvparten sprøstekes
1 ts Salvie
Parmesan, revet
Smør
Salt
Pepper

Bruk ferdig kokt polenta. Fordel halvparten i en ildfast form og fordel det sprøstkte baconet utover. Fordel noen salvieblader eller tørket salvie over dette, og derretter revet parmesan og noen smørklikker.

Fordel resten av polentaen over. Deretter finsnittet ustekt bacon. Fordel også her noen salvieblader eller tørket salvie over, derretter revet parmesan og noen smørklikker.

Sett i ovenen på 220 grader inntil osten smelter og overflaten blir gylden.

Bruker du rester av kald polenta som er tidligere kokt, er det best om du har polentaen over i den ilfaste formen like etter at den er kokt. Jevn den ut før du setter den i kjøleskapet. Den holder seg i mange dager.

Når du så skal tilberede den ovnsbakte polentaen, snur du formen på hodet og tar ut hele polentaen i et stykke og deler den deretter i to. Den nederste halvdelen legger du tilbake i formen, og tilbereder den iht. oppskriften.


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar