Orecchiette med broccoli
Broccoli, ansjos og hviløk er fantastisk sammen, og er en klassisk kombinasjon med Orecchiette. Pastaen har sitt navn etter øre = ore, da den har form som små ører. Opprinnelig stammer den fra Puglia i Sør-Italia. Om smakfullhet og eleganse kan kobles med enkelhet, er det denne pastaretten.
Ingredisenser:
500 g Orecchiette
2-3 ss olivenolje
3-4 hvitløksfedd, finhakket
6-8 ansjosfileter
1 stor broccoli
Parmesan, et par håndfuller
1 ss smør
Ha olivenolje i en middels varm panne, tilsett hvitløk og ansjosfiletene.
La hvitløken bli gjennomsiktig og gylden, samtidig som ansjosen moses og blandes i.
Del broccolien opp i små buketter, og kok den til den er nesten helt ferdig. Ta broccolien opp av vannet med en hullsleiv og bland den inn med olje, ansjos og hvitløk.
I mellomtiden kokes Orecchietten. Når det er ferdig, etter ca 12 minutter, blandes den med resten i pannen. Rør om og bland det godt. Smak og kjenn om pastaen og brokkolien er kokte. Rør inn litt smør, det gir retten en fyldigere konsistens.
Ta pannen av varmen, og tilsett parmesanen. Bland det godt og server!
Stikkord:
ansjosfileter, broccoli, hvitløksfedd, Olivenolje, Orecchiette, Parmesan, Smør
Del med andre:
3 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar