Muslingsuppe
Denne muslingsuppen er god på smak og veldig enkel å lage!
Ingredienser:
1 kg friske blåskjell eller to bokser hermetiske muslinger
3 ss olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 selleritang, finhakket
2-3 fedd finhakket hvitløk
2 dl hvitvin
1/2 hermetiserte tomater med kraft
3-4 ss fersk bladpersille, hakket
Fløte
Så gjør du så:
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du banker på dem, eller skjell som er skadet – de kastes også.
Finn frem en stor nok gryte og fres løken i olivenolje, deretter har du i hvitløken og stangselleri.
Tilsett hvitvin, la det koke opp, deretter har du i skjellene. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Bruker du hermetisk skjell har du i både skjellene og kraften.
Ha i tomatene og kok opp.
Ha deretter i litt fløte for å jevne suppen og runde den av.
Tilsett hakket persille.
Hell suppen i tallerkener og server.
Stikkord:
bladpersille, blåskjell, fløte, hermetiske muslinger, Hvitløk, Hvitvin, løk, Olivenolje, selleritang, tomater
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar