Muslingsuppe

Denne muslingsuppen er god på smak og veldig enkel å lage!

Ingredienser:
1 kg friske blåskjell eller to bokser hermetiske muslinger
3 ss olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 selleritang, finhakket
2-3 fedd finhakket hvitløk
2 dl hvitvin
1/2 hermetiserte tomater med kraft
3-4 ss fersk bladpersille, hakket
Fløte

Så gjør du så:
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du banker på dem, eller skjell som er skadet – de kastes også.
Finn frem en stor nok gryte og fres løken i olivenolje, deretter har du i hvitløken og stangselleri.
Tilsett hvitvin, la det koke opp, deretter har du i skjellene. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Bruker du hermetisk skjell har du i både skjellene og kraften.
Ha i tomatene og kok opp.
Ha deretter i litt fløte for å jevne suppen og runde den av.
Tilsett hakket persille.

Hell suppen i tallerkener og server.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar