Minestrone
Denne italienske suppen krever to ting; Mange ferske grønnsaker og lang koketid. Ikke putt alt opp i gryta på en gang, men i rekkefølge etter hverandre som angitt nedenfor. Vask og kutt en grønnsak om gangen og la den surre sakte mens du forbereder neste.
Finn frem en ganske stor kasserolle. Sett den på middels varme og ha i
8 ss olivenolje og 40 g smør, og
3 tynt skivede løk, surres til den er myk og gylden, før du har i
4 gulrøtter i terninger, surres 2-3 minutter, rør om et par ganger, og tilsett
2-3 selleristenger i terninger, la de ulike grønnsakene være noenlunde like i størrelse, og fortsett tilsvarende med
250 g poteter
2 medium squash/zucchin
100 g asparges-/brekkbønner. Fortsett slik med eventuelt flere grønnsaker, f.eks en
Brokkoli kuttet opp i biter. Avslutt med strimlet
Savoy- kål eller andre salattyper.
1,5 liter okse- eller grønnsakbuljong tilsettes, og en boks med hermetiske
tomater. Helt til slutt kan du ha i
200g ferdig kokte eller hermetisk bønner, eller små ukokte vaskede
linser
Salt tilsettes, men vær forsiktig, det er salt i buljongen, så du kan eventuelt salte mer når suppen er ferdig
Rør om legg på lokk, og la det koke på svak varme slik at det bobler litt, og la det stå slik i hvert fall
3 timer. Du kan når som helst avbryte kokingen og starte opp igjen senere. Minestrone må aldri bli tynn, det skal være en tjukk suppe.
Litt om Minestrone: Suppen forteller deg hvor i Italia du er. I sør kjenner du smaken av mye tomat, hvitløk og olje – noen ganger med pasta i. Midt i Iandet tilsetter de bønner, mens i nord er det ris. Rundt rivieraen tilsettes ferske urter. Det er egentlig like mange måter å lage Minestrone på som det er kokker. Nå har du the basic og så kan du variere – og den blir forskjellig hver gang du lager den.
Stikkord:
aspargesbønner, brekkbønner, brokkoli, bønner, grønnsaksbuljong, gulrøtter, hermetiske tomater, linser, løk, oksebuljong, Olivenolje, potet, salat, salt, savoykål, selleristang, Smør, squash
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar